Pizza en Spaghetti

Avatar Reisspecialist Indy van Overbeek | 09 Jun 2021

Houd jij ook zo van pizza’s en spaghetti ’s of andere Italiaanse lekkernijen? Ik wel!  

Al een aantal jaren achter elkaar ga ik naar Italië, dit omdat ik de cultuur, natuur en de mensen heel erg leuk vindt. De Venetiaanse kust is voor mij een top bestemming voor gezinnen met kinderen maar ook voor een vakantie waar je strand en cultuur wilt combineren.  

Er zijn verschillende mogelijkheden om in Italië te komen. Vaak ga je met de eigen auto, dit heb ik altijd gedaan. Wat ik erg gezellig vindt! Maar zeker het vliegtuig wordt niet overgeslagen. 

Aan de Venetiaanse kust zijn vele camping, de zee loopt daar geleidelijk aan af dit is ook erg fijn voor gezinnen met kinderen.  

Het plaatsje Caorle ook wel klein Venetië genoemd door zijn opvallende gekleurde huisjes, smalle straatjes en kleine piazza’s. Wanneer je door het historisch centrum van Caorle wandelt lijkt het net een miniatuurversie van Venetië.  

De highlights van Caorle: 

Kijk binnen in de kathedraal van Caorle, deze is gebouwd in de romaanse stijl. Het oudste gebouw van het stadje dit gebouw is in de jaren 1038 gebouwd. 

Beklim de klokkentoren van Caorle, wanneer je de 80 traptreden hebt beklommen krijg je een schitterend uitzicht over de zee.  

Wandel langs Scogliera Viva, waar prachtige steenschilderijen te zien zijn. Schiet een paar leuke foto’s. Het zal je verrassen! 

Op ongeveer 25 minuten afstand van Caorle ligt het waterprak Caribe Bay. Heel leuk voor gezinnen met kinderen. Ook voor de jongeren is het zeer geschikt want er worden ook grote feesten georganiseerd.  

Italie - Caorle

Mooie steden Venetiaanse kust 

Venetië een van de romantische steden in Italië en is makkelijk te bereiken vanuit de Venetiaanse kust. Je parkeert de auto in Punta Sabbione en vanaf daar vertrekt de boot in 40 minuten naar het S. Marco plein. Zeker niet te vergeten zijn de eilanden bij Venetië. De prachtige gekleurde huisjes bij Burano en de glasfabrieken in Murano of het bijna vertalen Torcello hier wonen maar 20 mensen.  

Andere populaire gebieden in Italië zijn Toscane en het Gardameer hier zijn vele campings te vinden. Zeker bekend bij de Nederlanders. 

Capri is een van de mooiste en onbekende eiland van Italië, het is een tikkeltje Chic maar om te luieren is het een prachtige plek. Zeker niet te vergeten Sicilië ook wel ‘ de bal van de laars ‘. Prachtige stranden en de vulkaan Etna maken dit een mooie bestemming voor een vakantie. Op mijn lijstje staat Sicilië zeker.  

Italie - Capri

Steden in Italie:  

Naast Venetië heeft Italië ook nog andere mooie steden:  

Rome is niet alleen de hoofdstad van Italië maar ook de allermooiste stad. Deze stad laat je in de ene verbazing in de andere vallen. Een bezoek aan Rome is eigenlijk te weinig! 

Florence de meest charmante stad van Italië. Er valt veel te zien en te doen in deze prachtige stad. Beklim de cityhall, deze bezorgd je een perfect uitzicht over de stad. In Florence kun je zo een aantal dagen verblijven. 

Bologna is minder bekend, maar zeker zo leuk. Prachtige stad met vele oude gebouwen en de typische Italiaanse cultuur. Als je de steile Asinelli toren beklimt, kijk je prachtig uit over Bologna en de groene omgeving.  

Milaan de mode hoofdstad van Italië. Een ideale stad om te shoppen, er zijn vele grote winkelketens te vinden maar ook gezellige kleine boetiekjes. 

Verona de stad van Romeo en Julia, een romantische stad dus! In deze stad kun je je prima een aantal dagen vermaken. Dit zal je misschien niet meteen denken.

Italie - Rome