Lekker verwend worden in Mauritius!

Avatar Reisspecialist Indy van Overbeek | 04 Sep 2021

Als je lekker verwend wil worden moet je naar Mauritius! 

De service in de hotels is fantastisch. Ook al verblijf je op basis van all inclusive dan voelt dat helemaal niet zo. De obers zullen er alles aan doen om je een heerlijke culinaire avond te laten beleven.  

De bekendste badplaats is Grand Baie. Zeker leuk om daar een keer naar toe te gaan. Het is wat betreft winkels gericht op het luxere segment. Naast prachtige hotels heeft het eiland nog meer te bieden! 

Botanische tuinen van Pamplemousses 

Op 11 kilometer afstand van Port Louis liggen de botanische tuinen van Pamplemousses. De officiële naam is Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanic Garden. De botanische tuinen zijn een van de best bezochte attracties van Mauritius. Veel reisorganisaties organiseren er dan ook excursies naar. Pamplemousses is vooral populair geworden door de prachtige grote waterlelies die er groeien. Ze heten Victoria Amazonica en kunnen wel een gewicht dragen van meer dan 45 kilo. Via prachtig aangelegde wandelpaden loop je langs verschillende vijvers, tussen eeuwenoude bomen door naar de terrassen. Er komen zo'n 800 verschillende plantensoorten voor waarvan 60 soorten palmbomen. Ook vind je er medische planten, eeuwenoude palmbonen, kruiden en lotussen. 

Mauritius

Ile aux Cerfs 

Ile aux Cerfs is een droomeiland met tropische stranden, palmbomen en een azuurblauwe zee. Het eiland ligt voor de oostkust van Mauritius en is per vissersboot binnen 20 minuten te bereiken. Het ligt in een rif met een zeer rustige lagune. Ook zijn er twee restaurants op het eiland te vinden. Tijdens een dagtocht naar Ile aux Cerfs zal je je zeker niet vervelen. Je kan genieten van de rustgevende lagunes, de watersporten die te beoefenen zijn maar natuurlijk ook van de prachtige bountystranden. Ook zijn er genoeg schaduwplekjes te vinden op het eiland. Aan het eind van de middag verlaat je het eiland weer. 

Mauritius2

Chamarel 

In het zuidwesten van Mauritius ligt het dorp Chamarel. Het dorp staat vooral bekend om de schilderachtige locaties en de bijzondere natuur. Een voorbeeld is de Zeven Gekleurde Aarde en de Watervallen van Chamarel. De aarde heeft bij de Zeven Gekleurde Aarde een zeer ongewone kleur en dit is dan ook uniek in de wereld. Dit effect is ooit ontstaan door vulkanische uitbarstingen die een prachtig patroon achterlieten. Hierdoor hebben de verschillende lagen ieder hun eigen rode kleur. Ook de watervallen zijn adembenemend mooi. Ze vallen meer dan 80 meter naar beneden en bevinden zich in een zeer tropische en groene omgeving. Het dorp Chamaral moet je dus zeker niet overslaan bij een verblijf op Mauritius. 

Mauritius3

Port Louis 

Port Louis is een bruisende havenstad met een smeltkroes aan culturen. Er zijn in de stad genoeg dingen te doen en te beleven. Zo is het Waterfront winkelcomplex bij de haven zeer populair bij toeristen. Het is een modern complex met veel leuke cafeetjes, restaurants en winkels. Midden in de stad vind je een lokale fruit- en groentemarkt, de Mauritianen doen hier hun dagelijkse boodschappen. Ook zijn er in het centrum enkele monumentale gebouwen te vinden. Net buiten de stad ligt de Tamil Kaylasson Tempel, wat een kleurrijke en bijzondere tempel is. 

Mauritius5

Casela Nature & Leisure Park  

Casela Nature & Leisure Park is een prachtig park in het westen van Mauritius. Het is gelegen tussen Tamarin Bay en Flic-en-Flac. In totaal is het park 14 hectare groot en wonen er ongeveer 150 verschillende soorten dieren. Schildpadden, jachtluipaarden, apen en leeuwen kan je er allemaal bewonderen. Ook krijg je veel informatie over de dieren en bestaat er de mogelijkheid ze aan te raken. In het park kan je mooie wandelingen maken en tegelijkertijd de spelende dieren bewonderen. Ook kan je er klimmen en het gebied van Casela ontdekken met een quad. 

Mauritius4

Het is heel erg leuk om het eiland zelf te ontdekken met een huurauto. De wegen zijn prima en overzichtelijk. De vriendelijke bevolking helpt je graag op weg en het eten is onderweg helemaal niet duur. Stop gerust ergens voor een lekkere lokale lunch.