Dubai en Ras al Khaimah

Avatar Reisspecialist Indy van Overbeek | 01 May 2021

In september hebben wij het indrukwekkende Dubai en Ras al Khaimah mogen ontdekken. Graag vertellen wij hieronder wat meer over deze prachtige bestemmingen. 

Wij zijn vertrokken vanaf Düsseldorf Airport met de vliegmaatschappij EmiratesIn ruim 6 uur ben je vanaf Düsseldorf in Dubai. De impressie van het land begint al op het vliegveld van Dubai. Het is een groot vliegveld en het is erg indrukwekkend om te zien.  

Hoge plafonds, watervallen en marmer,  je kijkt je ogen uit. Aan de grote hoeveelheid winkels, lounges en restaurants is duidelijk te zien dat Dubai het beste vliegveld ter wereld wil worden.  

Wij verbleven in The Cove Rotana resort, een uur rijden vanaf het vliegveld en direct aan de kust van Ras al-Khaimah. Het centrum van Ras al-Khaimah ligt op ca. 10 km afstand. Zorg er voor dat je verschillende soorten kleding meeneemt. De luchtvochtigheid is erg hoog dus luchtige kleding is zeker aan te raden. Daarentegen is het raadzaam om kleding mee te nemen waarmee je de schouders en knieën gemakkelijk kunt bedekken. Bij religieuze gebouwen, moskeeën, winkelcentra en overige openbare gebouwen geldt namelijk dat bij zowel de mannen als bij de vrouwen de schouders en knieën bedekt moeten zijn 

Ras Al Khaimah City tour 

Wil je meer zien van Ras Al Khaimah? Dan bevelen wij de Ras Al Khaimah City tour aan! Deze tour neemt je mee naar de bekende plekken in Ras Al Khaimah. Wij hebben o.a. het National History museum, de moskee en de vismarkt bezochtWat ons erg opviel tijdens deze tour is het cultuurverschil tussen Dubai en Nederland. Terwijl wij foto’s maakte van de verschillende vissen op de vismarkt, werden wij gefotografeerd door de bevolking in deze streek. Ze vonden het erg speciaal dat wij deze markt bezochten en voelde zich vereerd. Ze lieten met trots de verschillende soorten vis aan ons zien. 

Blog - vismarkt

Dubai City 

Dubai heeft van alles te bieden. De stad met haar opmerkelijke gebouwen en bezienswaardigheden kun je niet missen tijdens je reis naar Dubai. Wij hebben gekozen om Dubai te ontdekken met een gids. Dit raden wij aan omdat je er dan zeker van bent dat je alle hoogtepunten van de stad te zien krijgt. Ook is het prettig dat de gids je veel kan vertellen over de stad.  We zijn gestopt bij een aantal plekken zoals the Jewelry & Diamond museum en the Gold Souk & Spice market. De tour eindigde bij het indrukwekkende winkelcentrum van Dubai waar we hebben mogen genieten van “the fountain show”. De 828 meter tellende toren Burj Khalifa is vanaf een groot aantal locaties op een geweldige wijze op foto vast te leggen. De plek die het meeste gebruikt wordt om de toren te fotograferen is de wandelpromenade langs de Dubai Mall en de brug tussen Souk al Bahar en de Dubai Mall. 

Blog - dubai

Woestijnsafari  

Een leuke excursie is de woestijnsafari eindigend op het Al Khaymakamp. Dubai is een stad die volledig in de woestijn is opgebouwd tot wat het vandaag de dag is geworden. Ooit was het een vissersdorpje, maar tegenwoordig vind je er de meest luxe en bijzondere gebouwen. 

Dubai wordt nu beschouwd als een van de meest moderne steden ter wereld, maar de woestijn speelt nog steeds een grote rol voor het Emiraat. Dit is niet alleen van invloed op de warme temperatuur die er heerst, maar je kunt tegenwoordig de meest bijzondere woestijnsafari’s maken vanuit Dubai! 

Wij werden met de bus naar de plek gebracht waar de safari zou beginnen. De jeeps voor de rit stonden al klaar! Je wordt naar de woestijn van Dubai vervoerd waar jeepsafari kan beginnen. Omdat het er best ruig aan toe gaat, is deze excursie minder geschikt voor zwangere vrouwen, kleine kinderen of personen met rugklachten. Na deze safari reis je naar het Al Khaymakamp voor het diner. Dit kamp heeft een gezellige sfeer en je merkt direct dat je hier van alles kan beleven zoals een kamelenrit, entertainment shows en een barbecuediner.  

Blog - woestijnsafari

Zip line Jebel Jais 

Jebel Jais Zipline is de plek voor wat extra adrenaline. Wij vinden dit het hoogtepunt van de gehele reis!  Je vliegt in een speciaal harnas tussen de bergen, waar je snelheden van 150 kilometer per uur kan halen en je maar liefst over een kloof van 2,8 kilometer lang zweeft. De start is op 1.600 meter hoogte en de rit naar boven is erg indrukwekkend. Wij waren erg gespannen en hebben tot het laatste moment getwijfeld of we het gingen doen. Achteraf hadden we dit nooit willen missen en zijn we een mooie ervaring rijker. 

Blog - zipline

Dit is slechts een kleine greep van wat Ras Al Khaimah en Dubai jou te bieden heeft. Ben jij nieuwsgierig geworden en wil jij meer informatie over de mogelijkheden in Dubai? Wij helpen jou graag!  Informeer naar de mogelijkheden via info@bestoftravel.nl of neem telefonisch contact op via 085-2018466.