Bucketlist! Alle 7 wereldwonderen bezoeken

Avatar Reisspecialist Indy van Overbeek | 29 Nov 2021

Iedereen heeft wel een lijstje met bestemmingen waar hij/zij naartoe wil. Een zogenaamde bucketlist. Mijn lijst met bestemmingen waar ik nog naartoe wil is eindeloos, alhoewel ik al zoveel van de wereld gezien heb. Maar daarnaast heb ik ook een doel gesteld om alle 7 wereldwonderen te bezoeken. Ik heb er al 4 van de 7 gezien dus ben al over de helft, maar heb nog steeds ook mooie vooruitzichten. Nou vraag je je misschien af, wat zijn de 7 wereldwonderen op dit moment?  

De eerste die ik in mijn leven bezocht heb is ook diegene die het dichts bij huis ligt: Het Colosseum in Rome. Met 4 havo hebben we een studiereis gemaakt naar Rome waar onder andere ook natuurlijk ook het bezoeken van het Colosseum op het programma stond. Ik moet eerlijk zeggen van alle wereldwonderen die ik gezien heb heeft deze wel het minste indruk achter gelaten, misschien ook omdat het vrij makkelijk toegankelijk is. Maar desalniettemin vind ik Rome nog steeds een hele leuke stad en zeker de moeite waard om te bezoeken!  

De tweede wereldwonder heb ik in 2017 bezocht, namelijk de verborgen stad Petra in Jordanië. In één woord WOW! Jordanië is sowieso een prachtig land om te bezoeken. Een weekje is genoeg om dit mooie land te zien maar dan heb je wel echt een superleuke reis gehad met Petra zeker een van de hoogtepunten. Zoals hierboven al vermeld ligt de stad Petra verborgen, de ingang is dan ook aan het einde van een smalle doorgang die uitgehouwen is tussen de rotsen. Aan het einde van deze gang moesten wij van de gids onze ogen dichtdoen. In een soort van polonaise liepen we het laatste hoekje om. Onze gids telde tot drie en toen mochten we onze ogen opendoen. Wow! Je staat dan op een klein pleintje met de oude schatkamer als publiekstrekker. Veel mensen keren zich hierna weer om en gaan weer terug door de smalle doorgang. Maar dat is zonde want Petra heeft nog zoveel meer te bieden. Als je er bent bezoek dan ook zeker het klooster en de koningsgraven.  

7 wereldwonderen - Petra

Het derde wereldwonder was tot nu toe wel de meeste bijzondere, de Chinese muur. Sowieso een reis door China is heel anders dan je ooit ergens gewend bent. Zo’n compleet andere cultuur. Een bezoek aan de Chinese muur is dan ook wel echt een must see als je in China bent. Vanuit Beijing kun je een dag excursie maken naar een deel van de Chinese muur. De gehele muur is ruim 21.000 kilometer lang door onherbergzame gebieden, dus je kan alleen maar een deel zien. Maar dat is absoluut de moeite waard.  

7 wereldwonderen - Chinese muur

Het vierde wereldwonder wat ik heb bezocht is Chichen Itza in Mexico. Chichen Itza was een belangrijke stad van de Maya’s met de piramide van Kukulcan als hoogtepunt. Maar ook de rest was zeker interessant om rond te lopen. De Maya’s hadden toch wel een eigenaardige cultuur. Ik was op vakantie in Playa del Carmen en heb vanuit daar een excursie gemaakt naar onder andere de stad Chichen Itza. Als je er relatief vroeg in de ochtend bent kun je nog op je gemak genieten van de prachtige oude stad. Wat later in de ochtend komen de bussen vol toeristen aan.  

7 wereldwonderen - Chitzen Itza

De wereldwonderen die dus nog op mijn lijstje staan zijn de Taj Mahal in India, het Jezus Christus beeld in Rio de Janeiro Brazilië en Machu Picchu in Peru. Vooral die laatste staat echt hoog op mijn verlanglijstje. Nog genoeg om van te dromen dus!!