"Het instapmodel van Azie: Thailand!" // Deel 1/3

Avatar Reisspecialist Indy van Overbeek | 04 Sep 2020

Thailand, het land van de glimlach genoemd maakt z’n belofte waar! Ik heb nog nooit tijdens mijn reizen zo’n vriendelijk volk tegengekomen als de Thaise. Mocht je voor het eerst een verre reis gaan maken en Azie spreekt je erg aan, adviseer ik je om dan naar Thailand te reizen. Ik noem het ook wel het instapmodel voor Azie. Mensen zijn er erg aardig en behulpzaam en in het land zelf is het makkelijk om te reizen. Ook met kinderen is Thailand een hele leuke bestemming. Ik heb zelf een half jaar tijdens m’n studie in een buitenwijk van Thailand gewoond en zo tussendoor stiekem veel van het land gezien. Ik neem jullie daarom mee in deze blog naar de verschillende delen van Thailand waar voor ieder wat wils te vinden is.

Vaak kom je als eerste aan op de internationale luchthaven van Bangkok. Je kan vanuit daar ook meteen verder vliegen naar het noorden (Chiang Mai) of het zuiden (Krabi of Koh Samui) maar Bangkok is zeker een leuk startpunt van je rondreis. Bangkok is een hele grote en drukke stad en heeft bijna net zoveel inwoners als Nederland in z’n geheel. Dus een paar dagen zijn wel genoeg om de highlights in deze stad te zien om daarna verder te trekken naar het wat rustigere binnenland. In Bangkok is een bezoek aan één of meerdere tempels zeker aan te raden, zo krijg je al glimp van het boeddhisme wat in de Thaise cultuur verweven zit. Zeker het grote Grand Palace is een must see. Daarnaast is het erg leuk om een boottocht te maken over de kanalen die als een web in de grote stad liggen, zo krijg je een kijkje in het lokale leven van de inwoners. Wil je toch een beetje de Hollandse roots behouden maak dan zeker een leuke fietstocht door Bangkok! Met een Nederlandstalige gids fiets je door de authentieke achterstraatjes en kom je zo op plekken waar je anders zeker niet was geweest.

Blog - Grand Palace

Na het cultuur snuiven in Bangkok is het tijd om het binnenland in te gaan. Namelijk naar de provincie Kanchanaburi. Hier kun je een stukje geschiedenis meepakken bij een bezoek aan de brug over de River Kwai (van de gelijknamige film), het oorlogsmuseum en de oorlogsbegraafplaats. Alvast wat leuke souvenirs shoppen kun je doen op de drijvende markt, wat ook meteen een leuk schouwspel is om te zien met een warboel van allemaal bootjes en hectiek.

Blog - drijvende markt

Ook vind je hier een prachtige natuur en mag een bezoek aan de 7 lagen van de Erawan watervallen eigenlijk niet ontbreken. Deze bovenstaande highlights kun je bij ons boeken als een 2- of 3-daagse excursie inclusief vervoer met chauffeur, overnachtingen en gids. Zo krijg je ook nog wat meer informatie over de verschillende bezienswaardigheden. De gids kan je aan het einde van deze tour afzetten in de voormalige hoofdstad Ayuthaya, waarna je alle tijd hebt om de prachtige tempels te bewonderen.

Blog - Ayuthaya

In mijn volgende blog neem ik jullie mee naar de jungle in het noorden van Thailand!