Een reis door Thailand // Deel 3/3

Avatar Reisspecialist Inge Ooms | 23 Sep 2020

Na al die indrukken van deze prachtige reis is het wel erg lekker om nog even af te sluiten met een paar dagen relaxen. Dit kun je uitstekend doen op een van de vele eilandjes die Thailand rijk is. Vanuit Bangkok en Chiang Mai kun je heel gemakkelijk naar het zuiden vliegen. Je hebt aan de oostkant drie veel bezochte eilandjes liggen (Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao) en aan de westkant twee (Phuket en Koh Phi Phi). Afhankelijk naar welk eiland je gaat vlieg je op Surat Thani (oostkant), Koh Samui of Phuket zelf of Krabi (westkant). Vanuit Surat Thani of Krabi ga je nog een stuk per boot naar je eindbestemming. Hieronder zal ik deze bovenstaande eilandjes kort beschrijven.

Koh Samui is een van de grootste eilanden van Thailand. Daarbij ook wat verder ontwikkelt en dus ook wat drukker. Zeker Chaweng en Lamai beach zijn van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bruisend. Maar voor de rustzoekers heeft Koh Samui ook zeker wat rustigere stranden. Er is dan ook wel veel te doen op Koh Samui en zeker als je er met een bootje op uit trekt. Een zekere aanrader is een bezoek aan het Ang Thong National Marine Park.

Blog - Koh Samui

Koh Phangan staat voornamelijk bekend om de Full Moon party. Dit grootste strandfeest wordt tegenwoordig wel vaker gegeven dan alleen met volle maan. Bijna elke week is er wel een groot feest op het strand met verschillende DJ’s en heel veel kleine barretjes met de welbekende buckets (emmertjes met drank en cola). Verder is er op het eiland niet heel veel te doen behalve heerlijk te relaxen op een strandbedje en ’s avonds lekker te gaan uiteten bij een van de vele restaurantjes.

Koh Tao is echt een paradijs voor duikers. Bij elk hotel is er wel een duikschool te vinden en is het halen van een duikbrevet (PADI) de grootste bezigheid hier. Daarmee samenhangend is dit eiland natuurlijk ook een hotspot voor snorkelaars. Verder heerst er een erg relaxte sfeer en kun je je zeker ook goed vermaken op de prachtige stranden of in de kleine barretjes.

blog - Koh Tao

Phuket is het grootste en meest drukbezochte eiland van Thailand. Door de enorme drukte heeft dit eiland ook wel een reputatie opgebouwd. Zeker het nachtleven is hier berucht door de grote seksindustrie. Als je een feestbeest bent kun je hier 24/7 helemaal uit je dak gaan. Maar ook Phuket heeft zeker ook z’n rustigere kant. Op en rondom Phuket zijn vele activiteiten te doen. Op het eiland zelf kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de 45 meter hoge boeddha, waar je ook meteen een spectaculair uitzicht hebt. Vanaf Phuket kun je ook vele tours boeken waarmee je met een boot de omliggende eilanden gaat ontdekken. Een van de bekendste is daarvan het “James Bond” eiland.

Koh Phi Phi is mijn persoonlijke favoriete eiland. Helaas is dit eiland de laatste jaren ook te druk geworden voor z’n eigen bestwil. Maar in het laagseizoen komt de schoonheid van dit eiland weer naar boven drijven. Op zich is er niet heel veel te doen op het eiland, behalve het klimmen naar het viewpoint. Maar het grote voordeel vond ik van dit eiland is dat er geen gemotoriseerd vervoer mag rijden. Dat geeft het kleine centrum een authentiek karakter. Vanaf dit eiland zijn er wel ook weer een heleboel activiteiten te ondernemen op en in het water.

Blog - Koh Phi Phi

Zoals je in al m’n blogs kan lezen is Thailand heel veelzijdig. Voor iedereen is er zeker wel wat te vinden. Mocht je een reis naar Thailand aanspreken schroom dat niet om vrijblijvend een reisvoorstel te ontvangen. Ik vertel er namelijk graag over! ?