Een reis door Thailand // Deel 2/3

Avatar Reisspecialist Indy van Overbeek | 15 Sep 2020

Als je genoeg tijd hebt en ook nog meer natuur wilt zien, is een bezoek aan het noorden zeker een must. Het noorden van Thailand staat namelijk bekend om zijn weelderige jungle met de grote stad Chiang Mai als centraal middelpunt. Vanaf Bangkok kun je heel makkelijk en snel vliegen naar Chiang Mai, maar een veel leukere vervoersmiddel is de nachttrein. Aan het einde van de dag stap je op het centraal treinstation in Bangkok op en de volgende ochtend kom je fris en fruitig aan in Chiang Mai. Elke passagier krijgt in een coupe zijn eigen bedje, deze wordt aan het begin van de avond voor je opgemaakt. De voordelen van het reizen met de nachttrein is dat het iets goedkoper is, je een overnachting uitspaart, lokale mensen ontmoet en meer ziet van het landschap dan dat je met het vliegtuig gaat.

Blog - nachttrein

De stad Chiang Mai zelf is zeker ook de moeite waard om een dagje te verkennen. Mocht je nog niet genoeg hebben van de prachtige tempels, dan kun je hier in Chiang Mai ook je hart ophalen. Net zoals in Bangkok kun je hier ook eventueel per fiets de stad leren kennen. Om voor souvenirs te shoppen is de nightbazaar zeker de moeite waard. Op deze grote en drukke avondmarkt vind je namelijk de best geprijsde tassen, kleding en hebbedingetjes. Vanuit Chiang Mai kun je ook diverse excursies boeken, bijvoorbeeld naar een van de vele authentieke bergdorpjes of het welbekende drie landen punt.

Blog - Longneck

Vanuit Chiang Mai vertrekken ook diverse trekkingen de jungle in. Met een gecertificeerde gids kun je dan de prachtige natuur ontdekken. Deze trekkingen zijn er van 1 t/m 7 dagen. Zelf heb ik een 3-daagse trekking gedaan. De eerste en de tweede dag bestonden uit een hike en de derde dag gingen we een stuk raften. ’s Nachts sliepen we dan in hutjes bij lokale bergdorpjes. Het was echt een geweldige ervaring om zo diep de jungle in te gaan. Enige conditie is wel vereist bij deze trekkingen.

Als afsluiter van je vakantie is het natuurlijk heerlijk om even lekker op het strand te liggen, maar daarover vertel ik in het laatste deel van m’n blog!