Amazing Accommodations

Avatar Reisspecialist Ad de Wit | 31 Mar 2020

In sommige accommodaties klopt het hele plaatje, alles is afgestemd op een bepaald thema, het ontbijt is zó uitgebreid dat je de dag niet beter kunt beginnen, het uitzicht is adembenemend, kortom allemaal aspecten die jou éxtra laten genieten! Of het nu je huwelijksreis is, je babymoon of je wil je simpelweg onderdompelen in luxe, hieronder vind je een aantal van mijn special picks! Ok, voor sommige accommodaties zul je iets dieper in de buidel moeten tasten, maar geloof me, het is het meer dan waard!

Madikwe Safari Lodge  – Het ultieme safari gevoel in Zuid-Afrika

Met drie verschillende lodges, allemaal gericht op een eigen doelgroep, heeft de Madikwe Safari Lodge voor iedereen iets speciaals te bieden! De lodge is gelegen in het Madikwe Game Reserve, ten Westen van Johannesburg, grenzend aan Botswana. Dit gebied is malariavrij en dat maakt het een ideale familiebestemming. De Madikwe Lelapa Lodge heeft een Eco House, waar kinderen alles kunnen leren over dieren, het sterrenstelsel en de natuur.

Madikwe Safari Lodge

Mijn man en ik verbleven in de Madikwe Kopano Lodge, een romantische, kleinschalige lodge waar alles draait om de ervaring van het pure Afrika. Als onze gids tijdens de eerste safari vraagt wat wij graag nog willen zien weten we al dat alles op onze wensen afgestemd wordt. We gaan voor de Afrikaanse wilde hond, want dat is waar Madikwe om bekend staat! Tijdens een van de safari’s komen we neushoorns tegen en we zien onze gids oprecht genieten. Hij vertelt hoe hij, voordat hij ranger werd, aangesloten was bij de anti poaching society en hoe trots hij is op de neushoorns in het gebied.

In de lodge is alles perfect, we dineren met de groep in de boma maar ook à la carte, samen bij het haardvuur. Iedere dag staat er een lieve boodschap op het krijtbord op ons bed, ’s avonds staat de openhaard aan en is het bad gevuld met schuim en rozenblaadjes. En over het uitzicht vanuit de kamer nog niet gesproken, met een eigen terras, een buitendouche en 'plungepool' is deze accommodatie helemaal compleet. Het vriendelijke en gastvrije personeel zorgt voor een onvergetelijke safari ervaring en voor mij is het duidelijk dat ik hier ooit nog eens terug kom!

Saffire Freycinet – Elegante luxe in Tasmanië, Australië

Welkom in de wereld van moderne, elegante luxe, een wereld waarin het de gast aan niets ontbreekt, waarin het eten van de hoogste categorie is en de architectuur iedereen zal inspireren, welkom in het Saffire Freycinet Resort. Gelegen op Tasmanië, op iets meer dan twee uur rijden vanaf Hobart ligt deze spectaculaire accommodatie in de baai van het Freycinet National Park met uitzicht op de Hazards Mountains.

Saffire Freycinet

Het Saffire Freycinet resort is een architectonisch hoogstandje. De golvende daken, de kleuren en materialen die zijn gebruikt, alles is afgestemd op de natuur in de omgeving. De grote raampartijen in zowel het hoofdgebouw als in de kamers zorgen ervoor dat je overal optimaal van het prachtige uitzicht kunt genieten.

De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien, vloerverwarming in de badkamer met bad en dubbele regendouche, muziek afgestemd op de tijd van de dag, automatische blinders voor de ramen en patio’s met heerlijke loungestoelen. Tijdens het cocktail hour maakt de staff een praatje met de gasten en vertellen ze alles over de omgeving onder het genot van exquisite hapjes en de lekkerste wijnen uit de streek. Naast al deze luxe biedt Saffire Freycinet de gasten ook een kijkje in het leven van de Tasmanian Devil. Saffire Freycinet heeft een eigen devil enclosure om volwassen Tasmaanse duivels te beschermen tegen ziektes en zo het uitsterven te voorkomen.

The Savoy Hotel – Stadse grandeur in Buenos Aires, Argentinië

Ook in de grote stad is genoeg luxe te vinden! The Ritz en het Hilton zijn vaak gehoorde hotelketens maar in Buenos Aires raad ik het Savoy Hotel aan! Dit viersterrenhotel is centraal gelegen, op loopafstand van de horizontale as door het centrum, de Avenida Rivadavia. Van buiten oogt het Savoy Hotel als ieder ander viersterrenhotel, maar wanneer je door de deuren in de grote hal komt begrijp je mijn keuze. De klassieke grandeur gecombineerd met moderne kunst zorgt voor een luxueuze uitstraling. Van een grote marmeren hal, tot kroonluchters en een enorm trappenhuis, alles vind je terug in dit prachtige gebouw.

De kamers zijn ruim en hebben ook weer de klassieke, moderne twist. Leren bekleding tegen de muur en zware gedrapeerde gordijnen completeren de sfeer in dit hotel. Het ontbijt is uitgebreid, met verse sappen en heerlijke gebakjes. Kortom, dit luxe hotel is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Buenos Aires en perfect om een reis door Argentinië mee te beginnen!

Savoy Buenos Aires

Borinquen Mountain Resort – Wellness in de bergen van Costa Rica

Je moet er wat voor doen om bij dit resort te komen, maar de 20km lange gravel weg omhoog is de rit naar het Borinquen Mountain Resort in de bergen rondom de Rincón de la Vieja vulkaan meer dan waard. Het resort heeft diverse kamers allemaal met een spectaculair uitzicht, verspreid over een ruim opgezet park.

Borinquen Mountain Resort

Door de ligging in de vulkanische ring is er genoeg te zien en te doen in de omgeving. Het geothermisch gebied maakt dat er op het resort zelf modderbaden en thermale baden zijn, allemaal verwarmd door de natuur zelf en heerlijk voor een beetje ontspanning tijdens een actieve reis door dit Midden-Amerikaanse land. Tijdens onze huwelijksreis verbleven mijn man en ik in een Deluxe Bungalow met een eigen veranda met hangmat, midden in de natuur. ‘s-Ochtends hoor je alle vogels fluiten en genieten we van een heerlijk ontbijt in het restaurant. Ook ’s avonds wordt er eten verzorgd, want door de ligging is het wat lastiger om elders uit eten te gaan. Het diner is goed, de toetjes helaas wat minder.

In de omgeving breng je een bezoek aan het gebied rondom de Rincón de la Vieja vulkaan, je kunt er wandelingen maken naar een waterval, langs kokende modder of de natuur vanuit de lucht bekijken met een canopy tour. Een 4WD is wel een must om bij deze mooie accommodatie te komen!

Sabi Sabi Selati Camp – Authentieke Afrikaanse luxe

Zuid-Afrika blijft voor mij een van de mooiste reisbestemmingen en dus sluit ik deze blog af met nog één van mijn favoriete Afrikaanse lodges, namelijk Sabi Sabi Selate Camp, gelegen in het privé game reserve Sabi Sands. Sabi Sands grenst aan het Kruger park en heeft ook een open verbinding, waardoor de dieren kunnen gaan waar zij willen. Het is dus niet altijd zeker dat je de big five hier kunt spotten, maar de kans om luipaarden te zien is hier wel aanzienlijk groot, misschien wel het grootst in heel Zuid-Afrika.

Sabi Sabi is een keten van lodges, allemaal in een andere stijl gebouwd. Selati Camp brengt je terug in de tijd, naar 1870 wel te verstaan, een tijd waarin het goud dat in de Drakensbergen ontdekt werd, door de Selati Line railway werd getransporteerd dwars door Sabi Sands. De treinrails is niet meer in gebruik maar nog wel te zien vlakbij Sabi Sabi Selati Camp. Deze authentieke lodge laat je het oude Zuid-Afrika ervaren zonder in te leveren op de luxe.

Sabi Sabi Selati Camp

Onze suite is voorzien van een binnen- en buitenbadkamer, een groot hemelbed en ouderwets maar zeer comfortabel meubilair. Overal zijn aspecten van het vroegere rail transport terug te vinden. Vanuit de patio met het zwembad kijken we uit op een waterpoel waar olifanten en antilopen genieten van een verfrissende douche. ‘s-Avonds verandert de lodge in een magische plek, waar lantaarns het pad naar onze kamer verlichten, rangers de weg begeleiden en er plotseling een buffel in je tuin kan staan, want deze lodge is niet omheind. En dan zijn er nog de safari’s, professionele rangers en trackers nemen ons mee op avontuur door het Sabi Sands Game Reserve. ‘s-Ochtends horen we het gebrul van een mannetjesleeuw. Vol spanning wachten we op wat we gaan zien en plots stoppen we bij een sleepspoor over de weg wat wij zelf nooit hadden gevonden. En ja hoor, in een kuil langs de weg ligt een luipaard. Langzaam dalen we af en zo staan we rustig een half uur te genieten van het schouwspel van een luipaard geteisterd door een paar vliegen die rondom zijn neus blijven zweven.

Voor mij is deze accommodatie compleet, alles klopt, het personeel ontzorgt in alles, de rangers zijn ervaren en hebben zeeën van kennis, het eten is subliem en de sfeer in deze lodges is perfect. Een verblijf is prijzig, maar inclusief de maaltijden en safari’s, een absolute aanrader! Naast Selati Camp zijn er ook nog de Bush Lodge, Little Bush Lodge en de Earth Lodge.

Al deze accommodaties toch een beetje boven je budget? Houd dan onze blogs in de gaten, want er komt er zeker een voorbij met sfeervolle hotels voor ieder budget!