Dagen
17

“Rangercursus Botswana”


Klasse
Ba
Co
Lu
Pr
Eigenschappen
vanaf
€ 3.745
Basis
Rangercursus
Rangercursus
Sundowner Rangercursus
Rangercursus
Rangercursus
Kampvuur Rangercursus
Rangercursus
Dichtbij dieren - Rangercursus
Leeuwen Rangercursus
Safari Rangercursus
Okavango Delta 7
Maun - Kwapa Camp

Stelt u zich voor, een prachtige bush camp met tenten waar u comfortabel kunt kamperen. In de schitterende Okavango Delta verzorgen de best gekwalificeerde rangers deze 17-daagse cursus. U kunt als toerist deelnemen aan de activiteiten van de rangers in opleiding. Een unieke “once in a lifetime” ervaring! U overnacht in Kwapa camp, een privé gebied in de Okavango Delta, waar alleen de Okavango guidingschool toegang toe heeft. Dit betekent dat u geen andere toeristen tegenkomt, een werkelijk onvoorstelbaar privilege in de Afrikaanse Bush. Wandelen door de bush van Afrika, geweldige kundige rangers (gidsen) die samen met u de passie voor de natuur delen. Krijgt u geen genoeg van de bush in Afrika? Het is ook mogelijk om deze cursus te volgen voor een week, u kunt deze reis aanvullen met een uitgebreider bezoek aan Botswana. Er zijn diverse manieren om deze reis te verlengen. U kunt bijvoorbeeld een luxe camp bezoeken in de Makgadikgadi Pans. Een schitterend gebied waar u ook nog eens in een unieke kleinschalig tented camp overnacht. Dit is werkelijk een echte droomplek. Ook hier kunt u genieten van unieke safarimogelijkheden. Een andere fantastische manier om deze reis af te sluiten is een bezoek aan de magische Victoria watervallen. Met recht één van de 7 wereldwonderen en één van de hoogtepunten tijdens een bezoek aan Afrika. Laat u inspireren door onze reisspecialisten!


Vraag hier een offerte aan zodat we samen met u de perfecte reis kunnen creëren. 


Dag Vervoer Route Overnachting
1 Amsterdam - Johannesburg - Maun Maun
2 Maun Maun
3 Kwapa Camp Maun
4 Okavango Delta Maun
5 Kwapa camp Maun
6 Survival vaardigheden Maun
7 Game walk Maun
8 Varen met een mokoro Maun
9 Het gebied verkennen Maun
10 Olifanten Maun
11 Op safari Maun
12 Okavango Maun
13 Safari activiteiten Maun
14 Sundowner Maun
15 Bijzondere overnachting in het wild Maun
16 Maun - Johannesburg - Maun
17 Aankomst Amsterdam

Informatie

Inclusief:

 • Vlucht vanaf Amsterdam of Düsseldorf in de economy klasse
 • Transfer Kwapa camp
 • Overnachten in een tent met comfortabele bedden, beddengoed, bush douche en toilet
 • Alle maaltijden, water, koffie en thee
 • Alle safari activiteiten 2 x per dag en lessen tijdens de ranger cursus
 • Entreegelden nationale parken
 • 1-persoonstoeslag (geen extra kosten)

Exclusief:

 • Reis-en annuleringsverzekering
 • Fooiengelden
 • Drankjes
 • Visumkosten (indien van toepassing)
 • Bemiddelingskosten €35,00 per boeking
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking

Extra informatie:

 • Wij bieden ook een 10-daagse rangercursus aan, de prijs is € 2.545,00 per persoon.

De prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en op basis van beschikbaarheid. 

Via de button Offerte kunt u de reis aanvragen en uw wensen kenbaar maken.

Prijzen

Datum Status Vertrek Prijs
Vertrek datum: 28-feb-2019 Voldoende beschikbaar € 3.745
Vertrek datum: 15-mrt-2019 Voldoende beschikbaar € 3.745
Vertrek datum: 04-apr-2019 Voldoende beschikbaar € 3.745
Vertrek datum: 19-apr-2019 Voldoende beschikbaar € 3.745
Vertrek datum: 09-mei-2019 Voldoende beschikbaar € 3.745
Vertrek datum: 23-mei-2019 Voldoende beschikbaar € 3.745
Vertrek datum: 13-jun-2019 Voldoende beschikbaar € 3.745
Vertrek datum: 27-jun-2019 Voldoende beschikbaar € 3.745
Vertrek datum: 18-jul-2019 Voldoende beschikbaar € 3.745
Vertrek datum: 01-aug-2019 Voldoende beschikbaar € 3.745
Vertrek datum: 22-aug-2019 Voldoende beschikbaar € 3.745
Vertrek datum: 05-sep-2019 Voldoende beschikbaar € 3.745
Vertrek datum: 26-sep-2019 Voldoende beschikbaar € 3.745
Vertrek datum: 10-okt-2019 Voldoende beschikbaar € 3.745
Vertrek datum: 31-okt-2019 Voldoende beschikbaar € 3.745
Vertrek datum: 14-nov-2019 Voldoende beschikbaar € 3.745

Dag tot dag planning

Okavanga river
Dag 1: Amsterdam - Johannesburg - Maun
Uw avontuur naar Botswana gaat vandaag van start! De route van uw rondreis begint in Maun. We vliegen naar Johannesburg of Londen (afhankelijk van de airline waarmee u vliegt), daar stapt u over op het vliegtuig naar Maun. Nadat u de douane bent gepasseerd en uw toeristenvisum in ontvangst heeft genomen, wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger. Hij zal u naar de locatie van uw rangercursus brengen waar deze bijzondere cursus van start gaat. Samen met de groep gaat u tijdens uw verblijf in het Kwapa Camp van alles leren en ontdekken over het wild, de safari's en de technieken. Na deze 17 dagen bent u een prachtige ervaring rijker!
U verblijft in Kwapa Camp of vergelijkbaar.
Maun - Kwapa Camp
Dag 2: Maun
Welkom in Maun! Maun is gelegen in de Okavango Delta. Nadat de groep compleet is wordt u naar het Kwapa camp gebracht. Deze rit door de wildernis is al een avontuur op zich. Na aankomst in Kwapa Camp kunt u lekker bijkomen van de reis en u installeren in uw tent, waar u de komende dagen gaat overnachten. Het kamp bestaat uit diverse tenten met een bush douche en een bush toilet, ook zijn er stretchers en beddengoed aanwezig. Daarnaast is er een grote gezamenlijke tent, gelegen onder een schitterende boom, waar de lessen worden gegeven en waar u ook luncht en dineert. Er is een kok aanwezig die de meest lekkere maaltijden voor u bereidt en zelfs brood bakt. En dat alles middenin de bush van Afrika. U zult verbaasd zijn hoe lekker het eten is in de bush, het zal u werkelijk aan niets ontbreken tijdens deze dagen. Het kamp team staat altijd voor u klaar. Indien nodig wassen zij zelfs wat kleding voor u!
U verblijft in Kwapa Camp of vergelijkbaar.
Maun - Kwapa Camp
Dag 3: Kwapa Camp
Kwapa Camp is gelegen in een privé sectie in dit gebied in de Okavango Delta. U komt hier geen andere toeristen tegen, alleen u en uw mede cursisten hebben toegang tot deze bijzondere plek. Zo heeft u Afrika even helemaal alleen voor uzelf, dit is een fantastische en unieke ervaring! Kwapa camp ligt op ongeveer 3,5 uur rijden van Maun aan de Kwapa rivier. Het kamp ligt in een gebied met kristal helder water, vol met waterlelies en grasvlakten die zijn bezaaid met termietenheuvels. In dit gebied kunt u de gehele big five tegenkomen. Er zijn veel olifanten te zien en honderden buffels, zebra’s en antilopeachtige. Na een vroeg ontbijt krijgt u de eerste instructies over de safari activiteiten. Het eerste wat u geleerd krijgt is de regel: Wat u ook doet, REN NOOIT WEG! Als u rent ziet een roofdier u als prooi. Een belangrijke vuistregel voor de komende dagen. Meestal wordt er in de ochtend wat verteld over de onderdelen van de cursus die die dag aan bod komen. Dit kan een wapen instructie zijn of een specifieke vaardigheid zoals het besturen van een mokoro.
U verblijft in Kwapa Camp of vergelijkbaar.
Rangercursus
Dag 4: Okavango Delta
U staat weer vroeg op om op pad te gaan in de delta! Eerst ontbijten en dan gaat u weer op weg. De Okavango Delta is een uniek natuurgebied met een zeer bijzonder ecosysteem, volgens onze specialisten is dit één van de meest bijzondere natuurgebieden in Afrika. De delta is een moerasgebied dat jaarlijks volloopt met water na de regentijd vanuit de bergen in Angola. Er ontstaan veel eilandjes doordat het waterpeil stijgt. Dit begint in mei en de meeste plekken staan onder water in augustus. De hele omgeving is bebost, met grasvlakten en waterkanalen. Na de ochtend activiteit geniet u weer van een heerlijke brunch. Na de rust in de middag gaat op weer op ontdekking in de omgeving. Daarna dineert u weer sfeervol onder de sterren. De sterrenhemel is bijzonder mooi in Zuidelijk Afrika. Geen licht vervuiling, dus een ongekend goed zicht op de hemel.
U verblijft in Kwapa Camp of vergelijkbaar.
Rangercursus
Dag 5: Kwapa camp
Iedere morgen wordt u vroeg in de ochtend gewekt. Na een opfrissing en een heerlijk ontbijt gaat u op pad in de bush. De route en het transport wordt afgestemd op de ervaringen van de ranger, zij weten precies waar het wild zich bevindt. Dit kan variëren van een game walk tot een game drive. Maar ook worden er tussendoor tochten per lokale mokoro (een bootje gemaakt van een boomstam) gemaakt. De wandelingen zijn in de bush, de rangers lopen bewapend met u mee. Een game walk is één van de meest bijzondere manieren om op safari te gaan. Zo leert u sporen volgen, misschien wel van een leeuw! Maar ook wordt er stilgestaan bij de kleinere diersoorten. U leert ook hoe u lopend een kudde olifanten kunt benaderen zonder dat zij u zien. U komt heel dichtbij de dieren, echt een unieke ervaring! Tijdens de wandeling leert u omgaan de wapens, hoe u hiermee moet schieten ter verdediging. In de middag is het siësta tijd, lekker even uitgebreid lunchen en luieren. In de namiddag kunt u genieten van koffie en thee, daarna gaat u op pad voor de tweede activiteit van die dag!
U verblijft in Kwapa Camp of vergelijkbaar.
Safari Rangercursus
Dag 6: Survival vaardigheden
Tijdens deze ranger cursus leert u van alles. Hoe u vaart met een mokoro of motorboot tijdens een excursie of hoe u rijdt met een 4 wheel drive jeep door het water. Hoe men omgaat met wapens ter bescherming en hoe men sporen zoekt. Of wat de essentiele survival vaardigheden zijn voor een ranger in de bush. Welke dieren u kunt tegenkomen tijdens het maken van een safari. U leert van alles over vogels en reptielen en hoe u een kudde olifanten al wandelend kunt benaderen. Alle activiteiten zijn optioneel voor u als toerist, u doet alleen datgeen wat u graag wenst.
U verblijft in Kwapa Camp of vergelijkbaar.
Rangercursus
Dag 7: Game walk
Er is zoveel elke dag opnieuw te ontdekken. Vaak worden er wat langere wandelingen gedaan. Het is een veilige onderneming, maar het blijft altijd een beetje spannend om te wandelen in Afrika. Dieren zullen mensen altijd uit de weg gaan als ze mensen horen of ruiken aankomen. Tijdens een wandeling gaat het vooral om het gebruiken van je zintuigen. Als je dieren tegenkomt zal de ranger altijd proberen de dieren te observeren zonder de dieren te verstoren, dus op een afstand. Het is alleen maar stil en de enige geluiden die u hoort zijn de geluiden van de natuur. Wandelend op safari gaan is een bijzondere ervaring.
U verblijft in Kwapa Camp of vergelijkbaar.
Rangercursus
Dag 8: Varen met een mokoro
Het ritme van de Afrikaanse bush gaat onverstoord door. We staan lekker vroeg op zodat we geen last hebben van de hitte in de middag. Het kampvuur is al aangestoken en met een kopje koffie of thee wordt u langzaam wakker na een goede nachtrust. U geniet van een heerlijk ontbijt en daarna gaat u weer op pad. Wellicht gaat u vandaag met de mokoro varen, een mokoro is een tradtionele boot gemaakt van een boomstam. De ranger vaart door middel van een stok in het water door de delta. We gebruiken hiervoor de kanalen die de nijlpaarden hebben gemaakt in de loop der jaren. Dit zijn vaste routes die de nijlpaarden al generaties lang gebruiken om zicht te verplaatsen door de delta. Het mooie van varen is dat u eventuele dieren die komen drinken aan de waterkant vanuit het water kunt observeren. Ook ziet u heel veel vogels. Prachtig stil is het tijdens deze boot tochten.
U verblijft in Kwapa Camp of vergelijkbaar.
Maun - Kwapa Camp
Dag 9: Het gebied verkennen
Het voordeel van een langer verblijf op een locatie is dat u een gebied beter leert kennen. U kent de geluiden, de wegen en de omgeving beter na een aantal dagen. Kwapa kamp wordt uw thuis. Het is hart verwarmend om te zien hoe het kamp team alles zo goed voor u verzorgd. Er wordt heerlijk gekookt. Als u wilt wordt er wat kleding gewassen. Op uw verzoek wordt de bush douche gevuld met warm water. Het zal u terwijl u kampeert aan niets ontbreken deze dagen!
U verblijft in Kwapa Camp of vergelijkbaar.
Rangercursus
Dag 10: Olifanten
Olifanten zijn bijzondere dieren en een lust voor het oog om te bekijken. Wij hebben een aantal leuke weetjes voor u op een rij gezet. Een mannetjes olifant kan wel 6.5 ton wegen, wijfjes olifanten wegen rond de 4 ton. Olifanten kunnen tot 70 jaar oud worden. Volwassen mannetjes verlaten de kudde als ze ongeveer 12 tot 14 jaar oud zijn. 16 uur van de dag besteedt een olifant aan eten. Wist u dat olifanten wel 200 liter per dag drinken en dat ze maar 6 sets van tanden hebben? De laatste set verschijnt rond hun 47e levensjaar. De slurf dient als connectie tussen neus en bovenlip en bestaat uit wel 150.000 spieren. Olifanten zweten niet, om af te koelen flapperen ze met hun oren. En olifanten zien heel slecht, maar ze hebben een heel goed gehoor en ruiken uitstekend! Tijdens de dagen in de natuur zult u veel leren over het gedrag van dieren. Het is erg belangrijk om te weten waar de wind vandaan komt, zodat de dieren u niet kunnen ruiken. Ook is het belangrijk om te weten wat het gedrag van dieren bij gevaar is. Voor ieder dier is het verschillend. Een buffel valt aan zonder waarschuwing, terwijl een olifant een aantal keren een waarschuwing zal geven dat u te dichtbij bent, voordat deze zal aanvallen.
U verblijft in Kwapa Camp of vergelijkbaar.
Rangercursus
Dag 11: Op safari
Weet u nog, de regel die u het eerste geleerd kreeg op dag 1? Wat u ook doet, ren nooit weg! Andere “regels” in de wildernis zijn onder andere dat u geen fel gekleurde kleding draagt. In een paniek moment kan dit dieren aanwakkeren om een aanval in te zetten. Al wandelend loopt u in een rij, normaliter loopt de ranger gewapend voorop en sluit een andere gids de rij af. Op deze manier ziet een dier de groep als een geheel. Hetzelfde geldt voor een safari met een jeep, iedereen die in de jeep zit, is een geheel met de jeep. Aangezien de jeep nooit een gevaar is geweest voor de dieren kunnen we heel dichtbij de dieren komen zonder dat ze zich gestoord voelen.
U verblijft in Kwapa Camp of vergelijkbaar.
Leeuwen Rangercursus
Dag 12: Okavango
Vogels spelen tijdens deze cursus een belangrijke rol. De Okavango Delta is een van de meest bijzondere locaties om vogels te spotten. Er zijn meer dan 600 verschillende soorten vogels te zien in de Okavango Delta. Op sommige dagen worden wel 150 verschillende vogels gespot! Het is seizoen afhankelijk welke soort vogels te zien zijn in de delta omdat veel vogels migreren. Het is leuk om enthousiast gemaakt te worden door rangers die bijna alle vogels willen leren kennen. U zult zien dat u na deze dagen al heel wat vogels weet te herkennen!
U verblijft in Kwapa Camp of vergelijkbaar.
Dichtbij dieren - Rangercursus
Dag 13: Safari activiteiten
Vandaag gaat u op weer op pad. Het kan zijn dat u gaat wandelen of dat u er met de jeep op uit trekt. Na de ochtend activiteit geniet u van een heerlijke brunch in het kamp. Na de brunch wordt er vaak even een moment genomen om de ochtend te bespreken hoe het is gegaan voor de studenten. Ook wordt er soms les gegeven aan de studenten. U mag zelf kiezen hoe uw middag eruit ziet, u houdt lekker een siësta of u doet mee met de lessen. U bent als toerist gast in deze training, de keuze is geheel aan u. In de namiddag maakt u zich weer klaar voor een volgende safari activiteit. Als u terug komt staat er weer een uitgebreid diner voor u klaar. Bij het kampvuur is er alle tijd om elkaar beter te leren kennen. De rangers hebben vaak spannende en leuke verhalen over wat ze hebben meegemaakt op safari. U valt in slaap met de bel kikkers op de achtergrond en de geluiden uit de Afrikaanse wildernis.
U verblijft in Kwapa Camp of vergelijkbaar.
Botswana safari
Dag 14: Sundowner
Wellicht vindt u het leuk om te leren rijden in een jeep door de bush van Afrika. Ook dit is een onderdeel waar u vrijwillig aan mee kunt doen. Of wellicht wordt er nog een mokoro toch gemaakt of wordt er nogmaals geoefend met schieten. Deze dag wordt gebruikt om de vaardigheden die geleerd zijn de afgelopen dagen nogmaals in de praktijk te toetsen. Aangezien dit een officiële cursus is, waar u als toerist aan mee doet, zullen bepaalde items nogmaals herhaald worden. De cursisten in de groep zullen aangeven waar er behoefte aan is. Met het begrip “sundowner” zult u inmiddels bekend zijn: een bijzonder moment waarbij u van een drankje geniet terwijl de zon achter de horizon verdwijnt.
U verblijft in Kwapa Camp of vergelijkbaar.
Maun - Kwapa Camp
Dag 15: Bijzondere overnachting in het wild
Deze dag zal in het teken staan van het examen voor de rangers. Als u wilt mag u mee doen, maar niets moet op deze reis. Voor de cursisten is het wel een uiterst serieuze aangelegenheid en wordt er vandaag beoordeeld of ze geslaagd zijn. Er staat u een bijzondere nacht te wachten. Het is traditie dat de laatste nacht geslapen wordt in het wild dus niet in uw vertrouwde kamp. Een bijzondere en unieke beleving. De tentjes worden opgezet en terwijl de zon ondergaat geniet u van een lekkere braai (barbecue) onder de sterrenhemel. Met de geluiden van de nijlpaarden, de bel kikkers en het brullen van de leeuwen in de nacht zult u nog eenmaal in slaap vallen in Afrika!
U verblijft in Kwapa Camp of vergelijkbaar.
Rangercursus activiteit
Dag 16: Maun - Johannesburg - Maun
Heeft lekker geslapen? Deze overnachting in het wild zult u niet snel vergeten. Wellicht heeft u heel veel geluiden gehoord van alle dieren, dit is echt een bijzondere ervaring. Vandaag is dan toch echt de laatste dag aangebroken. Alvorens we de camp afbreken genieten we nog gezamenlijk van een heerlijk ontbijt en kunnen we nog napraten over deze speciale weken. Daarna is het echt tijd om afscheid te nemen van uw medereizigers en het kamp personeel. U vertrekt per jeep terug naar het vliegveld van Maun. Daar stapt u op het vliegtuig naar huis. Onderweg maakt u nog een stop in Johannesburg of Londen, afhankelijk van de airline waar u mee vliegt.
Sundowner Rangercursus
Dag 17: Aankomst Amsterdam
Vandaag komt u aan in Nederland. De ontmoetingen met de rangers, de ervaringen met de bush in Afrika en zijn wilde dieren zullen u nog lang bijblijven. U bent een ervaring rijker die u leven verandert! U kunt deze reis aanvullen met een uitgebreider bezoek aan Botswana, er zijn diverse opties om deze reis te verlengen. U kunt bijvoorbeeld een luxe camp bezoeken in de Makgadikgadi Pans, een schitterend gebied waar u ook nog eens in een unieke kleinschalig tented camp overnacht. Een andere fantastische manier om deze reis af te sluiten is een bezoek aan de magische Victoria watervallen, één van de 7 wereldwonderen en één van de hoogtepunten tijdens een bezoek aan Afrika.

Foto's & films

Rangercursus activiteit
Botswana Rangercursus
Slideshow Bekijken
Makgadikgadi zoutvlaktes
Botswana - algemeen
Slideshow Bekijken
Okavango Delta 5
Botswana - Okavango Delta
Slideshow Bekijken

Informatie

Hieronder vindt u algemene informatie over alle regio's die in de verschillende reisklasse voorkomen.

Regio-info

Landen
Chobe National Park
Botswana is het ultieme safari land. Hier kunt u genieten een van de beste safari ervaringen in Afrika. Uniek in Botswana is dat de natuurparken niet zijn omheind. ...lees meer>
Regio's
Okavango Delta
Ngamiland is een regio in de North West provincie van Botswana. Hier zijn 2 grote wildparken gelegen, namelijk de Okavango Delta en Chobe National Park. ...lees meer>
Steden
Zonsondergang
Maun is een stad in het noorden van Botswana en de hoofdstad van het North-West (Ngamiland) district. De stad trekt veel toeristen vanwege de nabijgelegen natuurparken. ...lees meer>

Informatie

De accommodatie waarin u verblijft tijdens deze reis staat hieronder uitgebreid beschreven. Heeft u nog vragen of specifieke wensen omtrent een accommodatie? Geef dit tijdig aan, wij houden daar graag rekening mee bij het maken van uw persoonlijke reisvoorstel.


Reisklasse: Basis

Maun - Kwapa Camp
Kwapa Camp