Dagen
15

“Highlights van Peru”


Klasse
Ba
Co
Lu
Pr
Cl
Eigenschappen
vanaf
€ 2.395
Comfort
Peru - Lima
Peru - Andes
Peru - Condor
Peru - dorpje
Peru - alpaca
Peru - machu picchu
Peru - stoffen

Peru heeft de meest waanzinnige toppen van de Andes en de beste regionale keuken, maar het juweel in zijn kroon is ongetwijfeld Machu Picchu, de legendarische Inca-ruïnes die hoog in de wolken zijn ontdekt. Cuzco, de voormalige Inca-hoofdstad, ligt op loopafstand en de regio staat vol met Inca-ruïnes met een fascinerende geschiedenis. Als dat nog niet genoeg was, was het lange, vruchtbare gebied van Peru het startpunt voor veel pre-Columbiaanse beschavingen. Andere attracties zijn onder andere de Nazca-lijnen, de jungle-stad Iquitos, de Mantaro- en Ica-valleien, strandsteden en het oasedorp Huacachina.


Dag Vervoer Route Overnachting
1 Amsterdam - Lima Lima
2 Lima - Ica Ica
3 Ica - Paracas - Ica - Nazca Nazca
4 Nazca - Arequipa
5 Arequipa Arequipa
6 Arequipa - Colca Valley Colca Canyon
7 Colca Valley - Puno Puno
8 Puno - Titicacameer Puno
9 Puno - Cuzco Cusco
10 Cuzco Cusco
11 Cuzco - Heilige Vallei van de Inca's Heilige Inca Vallei Pisac
12 Heilige Vallei van de Inca's - Aguas Calientes Machu Picchu
13 Machu Picchu Machu Picchu
14 Aguas Calientes - Ollantaytambo - Cuzco Cusco
15 Cuzco - Amsterdam

Informatie

Inclusief:

 • 14 overnachtingen in door ons geselecteerde accommodaties
 • De verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Binnenlandse vlucht Cuzco-Lima
 • Privé en gedeelde transfers gedurende de reis
 • Excursies zoals beschreven in het programma

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Reis-en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies, overige maaltijden, overige entreegelden
 • Fooiengelden
 • Bemiddelingskosten €35,00 per boeking
 • SGR heffing €5,00 per persoon
 • Calamiteitenfonds €2,50 per boeking

De prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en op basis van beschikbaarheid.

 

Afwijkende reisduur en/of invulling

Uiteraard kunnen wij voor jou deze individuele rondreis naar Peru geheel op maat samenstellen. Deze reis is (tegen een meerprijs) ook te boeken met een ander begin- en eindpunt, accommodaties in de basis of comfort klasse, een verkorte of verlengde reisduur en vluchten vanuit een andere luchthaven dan Amsterdam. Informeer naar de vele mogelijkheden bij Best of Travel.

Via de button Offerte kun je de reis aanvragen en jouw wensen kenbaar maken.

Prijzen

Datum Prijs
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-jan-2023 en 31-dec-2023 € 2.395

Programma

Vliegtuig
Dag 1: Amsterdam - Lima

Jouw Peru avontuur start vandaag vanaf de luchthaven in Amsterdam.  Afhankelijk van de vluchttijden en of je een overstap maakt, kom je vaak dezelfde dag nog aan in Lima. Op de luchthaven staat de taxi al klaar die je naar het hotel brengt. Wanneer je in het hotel bent kun je uitrusten van de lange reis en begint het avontuur echt!

Je verblijft in Hotel Casa Andina Miraflores Centro of vergelijkbaar.
Ica
Dag 2: Lima - Ica

Vandaag word je wakker in Lima en na het ontbijt kun je nog even de stad in voordat je verder reist. Vroeg in de middag word je per privé transfer naar het busstation in Lima gebracht. Daar pak je de bus die naar Ica rijdt, deze rit zal ongeveer 4,5 uur duren en kom je vroeg in de avond in Ica aan. Bij aankomst staat er een privé transfer klaar om je naar het hotel te brengen.

Je verblijft in Dm hoteles Mossone Ica of vergelijkbaar.
Ballestas Islands
Dag 3: Ica - Paracas - Ica - Nazca

Na het ontbijt in het hotel word je naar het havenstadje Paracas gebracht. Vanaf hier ga je een tour per boot maken naar de Ballestas Eilanden. De Ballestas Eilanden worden ook wel de Galápagos eilanden van Peru genoemd. De eilanden zijn onderdeel van het Paracas National Reserve en staan vooral bekend om alle wildlife die er te vinden is. Er leven wilde pinguïns en zeeleeuwen maar ook veel verschillende vogel soorten. Deze tour zal ongeveer 2 uur duren en aan het einde van de tour word je terug gebracht naar Ica. Later die dag word je bij je hotel opgehaald en naar het busstation gebracht om daar de bus te nemen naar Nazca. Deze rit zal ongeveer 2,5 uur duren en bij aankomst in Nazca word je naar het hotel gebracht.

Je verblijft in Hotel Majoro of vergelijkbaar.
Nazca aap
Dag 4: Nazca - Arequipa

Vandaag staat er een must do op het programma! Namelijk met een klein vliegtuigje over de Nazca lijnen vliegen. Deze mysterieuze tekeningen zijn vermoedelijk gemaakt tussen 200 voor- en 900 na Christus en het is grotendeels nog steeds een raadsel met welke redenen dit is gedaan. Tijdens de vlucht zal je ongeveer 12 figuren zien. Dit zijn onder andere de Kolibrie, de Condor, de Spin, de Aap, de Hond en de Flamingo. De tekeningen zien is op zichzelf al een ervaring maar zeker ook de vlucht in het kleine vliegtuig is iets om nooit meer te vergeten. Na de deze bijzondere ervaring word je terug gebracht naar het hotel. ’s Avonds word je opgehaald met een privé transfer die je naar het busstation in Nazca brengt, hier pak je de nachtbus naar Arequipa.

Arequipa
Dag 5: Arequipa

Aangekomen in Arequipa word je per privé transfer naar het hotel gebracht. Vandaag staat er een City Tour van Arequipa op het programma. Arequipa staat ook wel bekend als de Witte Stad vanwege de vele witgekalkte bakstenen huizen in het aantrekkelijke koloniale centrum met geplaveide straten. Je begint met een bezoek aan Yanahuara, een traditionele buitenwijk van Arequipa. Vanaf het uitkijkpunt is er een prachtig uitzicht over de stad en de drie vulkanen, Misti, Chachani, Pichu Pichu vanaf Carmen Alto. Daarna loop je nog wat door de prachtige straten en tot slot bezoek je het klooster van Santa Catalina. Dit klooster is te vergelijken met een kleine stad in het centrum van Arequipa, een unieke plek! Het klooster werd omgebouwd in de 16e eeuw en honderden jaren lang leefden er nonnen gescheiden van de buitenwereld. In 1970 opende het zijn deuren voor het publiek en is het één van de belangrijkste attracties van de stad. Na deze tour word je terug gebracht naar je hotel.

Je verblijft in Hotel Tierra Viva Arequipa Plaza of vergelijkbaar.
vlakte
Dag 6: Arequipa - Colca Valley

Het is tijd de reis te vervolgen naar Chivay (Colca Valley). De eerste stop is in de National Reserve of ‘’Pampa Cañahuas’’, een prachtig landschap op ongeveer 4000 meter hoogte waar je zeker lama’s gaat zien. De tweede stop is een restaurant genaamd Chinitos, hier kan er gebruik worden gemaakt van de toiletten en kun je een ‘’Mate de Coca’’ drinken. Dit is thee van de Coca plant en wordt vooral in het Andes gebied gedronken. Je kunt hier ook de Misti, Pichu Pichu en Chachani van de andere kant bekijken. Hierna word de reis vervolgd en maak je een stop op de Pampa’s van Toccra. Op deze hoogvlakte zien we stromingen en lagunes die gevoed worden door ondergronds opborrelend water. Hier kun je ook lama’s, alpaca’s en typische vogels uit de Andes spotten. De volgende stop is bij Pata Pampa, een uitzichtpunt. Dit punt is het hoogste punt van de reis en ligt op 4900 meter hoogte! Hierna rijd je verder naar Chivay, de belangrijkste stad van de Colca Canyon, gelegen op 3650 meter hoogte. Bij aankomst in Chivay kun je eerst gaan lunchen en daarna brengt de gids je naar het hotel. In de middag brengt de gids je naar de warmwaterbaden La Calera. Als je nog zin hebt kun je ’s avonds een folkloristische dinershow bijwonen.

Je verblijft in Hotel Casa Andina Standard Colca of vergelijkbaar.
Colca Canyon
Dag 7: Colca Valley - Puno

Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel en kun je genieten van de prachtige rustieke uitzichten van de Colca Valley. In anderhalf uur ga je naar de Cross del Condor, waar je de Colca Valley en het overvliegen van de Andes Condor goed kunt zien. Na dit te hebben gezien, keer je dezelfde weg terug naar Chivay. Op de terug weg stop je nog bij het Huayra Punko uitkijkpunt waar je een prachtig uitzicht hebt over de Colca Valley. Daarna stop je bij het uitkijkpunt Antahuilque waar je de terrassen in de vorm van een amfitheater en haar vijvers kunt zien.  Als laatst breng je een bezoek aan het dorpje Maca, waarna je rond het middaguur terug keert naar Chivay en is het tijd om te lunchen. Dan is er nog een 5 uur durende rit die je meeneemt door oneindig prachtige landschappen. Je rijdt door het grootste deel van de Peruaanse ‘altiplano’ en onderweg stop je een paar keer bij bijvoorbeeld Chinito en lagunillas waar je de waanzinnige uitzichten hebt op lagunes en vogels. In Santa Lucia heb je nog een korte stop om uiteindelijk te arriveren in Puno waar je wordt afgezet bij het hotel.

Je verblijft in Hotel Hacienda Plaza de Armas of vergelijkbaar.
Titicacameer
Dag 8: Puno - Titicacameer

Je wordt bij het hotel opgehaald en vervolgens naar het haventje gebracht waar je de boot neemt naar de drijvende eilanden van de Uros (rieteilanden). Hier kun je rustig rondlopen, foto’s maken, souvenirs kopen en een boottochtje maken op een typisch van riet gemaakt vlot. Deze eilanden liggen in het Titicaca National Reserve. Daarna vaar je verder naar Taquile Island, een bijzonder eiland midden in het enorme Titicacameer. Wanneer je Taquile bezoekt krijg je een idee van de gebruiken en tradities van deze bewoners en hoe deze mensen zichzelf kunnen onderhouden, ver van de bewoonde wereld.

Je verblijft in Hotel Hacienda Plaza de Armas of vergelijkbaar.
Andahuaylillas Kerk
Dag 9: Puno - Cuzco

Deze ochtend moet je vroeg uit de veren om verder te reizen naar Cuzco. Je wordt per privé transfer van het hotel naar het busstation gebracht en stap je op de bus richting Cuzco. Na ongeveer 2,5 uur in de bus kom je aan bij het Pucará Museum dat op 3900 meter hoogte ligt. De Pucará was de eerste regionale bevolkingsgroep in het Titicaca-gebied ten noorden van het meer, tijdens de late vormingsperiode (500 v. Chr. – 200 n. Chr.). De Pucará-stijl wordt herkent door indrukwekkende sculpturen en beelden en veel kleurrijke keramiek. Net voor de middag kom je aan bij La Raya (4335 meter hoogte), dit is een stroomgebied door de vallei en mondt uit in het Titicacameer. De volgende stop is Sicuani, dit is een relatief grote stad in de hooglanden en is een belangrijk kruispunt waar de weg naar Puno/Arequipa doorheen loopt. Deze stad is omgeven door prachtig besneeuwde heuvels. Hier heb je ook even de tijd om rustig te lunchen. Daarna vervolg je de reis naar Raqchi, hier ligt de Tempel van Wirancocha op 3225 meter hoogte. Het belangrijkste gebouw in Raqchi is de tempel, deze is door de Inca’s gebouwd voor ‘Apu Kon Titi Wiracocha’, de God van het Andes-volk. De laatste stop is bij Andahuaylillas (op 3122 meter hoogte), hier vind je de San Pedro Apóstel die ook wel de ‘’ Sixtijnse Kapel van Amerika’’ wordt genoemd. Deze kerk is in de 16e eeuw gebouwd en net als andere Spaanse en religieuze gebouwen uit die tijd, werd het gebouwd bovenop een Huaca of heilige plaats voor de Inca’s. Laat in de middag kom je aan in Cuzco en word je vanaf het busstation naar het hotel gebracht.

Je verblijft in Hotel Los Portales Cusco of vergelijkbaar.
Cusco
Dag 10: Cuzco

Vandaag staat er een stadstour door Cuzco op het programma. Cuzco is het spirituele centrum en de oude hoofdstad van de Inca’s. De stad werd ‘de navel van de wereld’ genoemd omdat dit het middelpunt was van de vier hoeken van het Tawantinsuyo-rijk. ’s Middags begin je aan de tour met een bezoek aan de Qorikancha, beter bekend als de Gouden Tempel. Dit word beschouwd als het belangrijkste religieuze centrum van de Inca’s. Vervolgens bezoek je de stad zelf en neem je een kijkje bij de Plaza de Armas en de kathedraal van Cuzco, en geniet je van de prachtige architectuur en koloniale schilderijen. Later stap je in de bus om de archeologische centra rondom de stad te bezoeken. Je stopt bij het uitkijkpunt San Cristobal, waar je een panoramisch uitzicht hebt over Cuzco. Daarna bezoek je Sacsayhuaman, hier zie je verschillende steenwerken gemaakt door de Inca’s en hoor je de geschiedenis van dit volk en waarom ze deze technieken gebruikten. Hierna bezoek je ook nog de archeologische vindplaatsen Qenqo, Puka Pukara en Tambomachay. Na de tour word je weer terug gebracht naar het hotel.  

Je verblijft in Hotel Los Portales Cusco of vergelijkbaar.
Sacred Valley
Dag 11: Cuzco - Heilige Vallei van de Inca's

Vandaag ga je naar de Heilige Vallei van de Inca's, ook wel The Sacred Valley, die tussen de steden Pisac en Ollantaytambo ligt. Gevolgd door de Vilcanota-rivier en wordt omgeven door torenhoge bergen en sneeuwtoppen. Deze vallei met veel water en een mild klimaat is de perfecte plek voor boeren, daarom kozen de Inca’s deze plek om te leven. Tegenwoordig is de vallei een uitstekende plek voor outdoor activiteiten, dit komt door het natuurlijk schoon, de toenemende beschikbaarheid vanaf Cuzco en de kwaliteit van toeristische faciliteiten. De eerste stop van vandaag is bij het textiel centrum waar je een demonstratie krijgt te zien van de textielkunst in Peru. De volgende stop is bij het Pisac Archaeological Complex en breng je een bezoek aan het onderste gedeelte van het complex waar je veel ziet over de landbouw in dit gebied en je kunt ook een bezoek brengen aan de pre-Spaanse begraafplaats. Daarna bezoek je ook nog een lokale markt en reis je verder naar de vallei van Urumbamba. De volgende stop is de stad Ollantaytambo waar je ook een bezoek brengt aan een archeologische vindplaats. De keizer van het Incarijk genaamd Maco Inca, gebruikte dit complex als fort tijdens de Spaanse verovering. Op de terug weg naar Cuzco stop je nog in de stad Cinchero wat beroemd staat om zijn handgemaakte textiel.

Je verblijft in La Casona de Yucay of vergelijkbaar.
Trein
Dag 12: Heilige Vallei van de Inca's - Aguas Calientes

Je laat de Heilige Vallei achter je en reist vandaag verder met de trein. In de ochtend word je opgehaald bij het hotel en naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht. Vanaf hier pak je de trein naar Machu Picchu (Aguas Calientes). Geniet van de comfortabele stoelen, waanzinnige uitzichten en uitstekende service aan boord van de trein. Aan het eind van de dag kom je aan in Aguas Calientes, deze stad is speciaal opgezet om alle toeristen op te vangen die een bezoek willen brengen aan Machu Picchu.

Je verblijft in Hotel Ferre Machu Picchu of vergelijkbaar.
Machu Picchu lama
Dag 13: Machu Picchu

Vandaag sta je vroeg op voor een bezoek aan het onvergetelijke Machu Picchu! ’s Ochtends ga je met een bus onder leiding van een gids het mooiste archeologische complex van Peru bezoeken namelijk Machu Picchu. De gids legt van alles uit en vertelt veel over de geschiedenis van deze plek. Wanneer je hier rond loopt vraag je je al gauw af hoe de Inca’s hier gewoond hebben op deze afgelegen plek. Deze plek is in 1911 toevallig ontdekt en in 2007 is Machu Picchu op de lijst van wereldwonderen gezet. ’s Middags staat er een vrije middag in Aguas Calientes op het programma. Vanuit hier kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de warmwaterbronnen.

Je verblijft in Hotel Ferre Machu Picchu of vergelijkbaar.
Cusco
Dag 14: Aguas Calientes - Ollantaytambo - Cuzco

Na een vroeg ontbijt neem je de trein vanuit Aguas Calientes terug naar Ollantaytambo. Wanneer je aankomt in Ollantaytambo staat er een privé transfer klaar die je naar Cuzco brengt. De rest van de dag heb je ter vrije besteding.

Je verblijft in Hotel Los Portales Cusco of vergelijkbaar.
vliegtuig
Dag 15: Cuzco - Amsterdam

Vandaag komt er een einde aan deze prachtige reis door Peru. Je hebt vandaag nog de tijd om wat door de stad te struinen voordat de terugreis begint. Een privé transfer zal je naar de luchthaven brengen voor de vlucht naar Lima. Na het afleveren van de bagage bij de incheckbalies zit jouw avontuurlijke rondreis door Peru erop en vlieg je met een koffer vol herinneringen naar huis. Je arriveert de volgende dag op de luchthaven van vertrek.

Heb je toch nog geen genoeg van dit waanzinnige land? Boek dan nog een verlenging naar de Amazone of relax nog een paar dagen aan het strand in het noorden van het land! Vraag naar de mogelijkheden.

Foto's & films

Peru - machu picchu
Peru - Algemeen
Slideshow Bekijken
Vichayito - strand
Strandverlenging Peru
Slideshow Bekijken
Amazone
Peru - Amazone
Slideshow Bekijken

Informatie

Hieronder vind je algemene informatie over alle regio's die in de verschillende reisklasse voorkomen.

Regio-info

Landen
Peru - Andes
Jouw reis naar Peru stellen wij graag op maat voor je samen. De invulling van de reis wordt dan geheel aangepast aan jouw reisbehoeften. Onze Peru specialist geeft je waardevolle tips en kan uit eigen ervaring vertellen over de verschillende mogelijkheden ...lees meer>
Regio's
Arequipa
Arequipa is een provincie in het zuiden van Peru. De gelijknamige regio bestaat uit de provincie Arequipa en nog zeven andere provincies, om het allemaal nog ingewikkelder te maken heet de hoofdstad van de provincie ook Arequipa. De oppervlakte van de prov ...lees meer>
Cusco
Cusco is een provincie in het zuiden van Peru. De gelijknamige regio bestaat uit de provincie Cusco en nog acht andere provincies, om het allemaal nog ingewikkelder te maken heet de hoofdstad van de provincie ook Cusco. De oppervlakte van de provincie is 6 ...lees meer>
Ica
Ica is een vrij grote provincie met 14 districten. Een van de bekendste bezienswaardigheden in Ica is Huacachina. Dit is een woestijn gebied met een oase, hier kun je sandboarden i.p.v. snowboarden. Of gebruik je snowboard als slee en glijd zo naar beneden ...lees meer>
Peru - Lima
Lima is een provincie in het midden van Peru. Ondanks dat het een van de kleinere provincies is van het land, woont hier één derde van de bevolking en is deze provincie het industriële en economische hart van het land. ...lees meer>
Nazca
Nazca is een provincie in de Ica regio. Deze provincie staat vooral bekend om zijn Nazcalijnen en geogliefen. De provincie heeft bijna 60.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 5.234 km2.   ...lees meer>
Titicacameer
Puno is een provincie in het zuid-westen van Peru. De gelijknamige regio bestaat uit de provincie Puno en nog 15 andere provincies, om het allemaal nog ingewikkelder te maken heet de hoofdstad van de provincie ook Puno. De oppervlakte van de provincie is 6 ...lees meer>
Steden
Arequipa
Arequipa is de op een na grootste stad van Peru. Het is een historische stad en wordt ook ‘La Ciudad Blanca’ genoemd oftewel ‘de witte stad’. ...lees meer>
Colca Canyon
Deze Canyon van honderden kilometers biedt een fantastisch weids uitzicht... ...lees meer>
Cusco
Cusco is een stad met vele sfeervolle pleinen en smalle straatjes. ...lees meer>
Pisac
De heilige vallei ofwel de Urumbamba vallei ligt ten noorden van Cusco en ten zuiden van Pisac. ...lees meer>
Ica
Ica ligt zo’n 300 kilometer ten zuiden van Lima, midden in een dor woestijnlandschap. ...lees meer>
Peru - Lima
De hoofdstad van Peru is Lima. Het is een moderne en bruisende stad met een historisch centrum en vele musea. ...lees meer>
Peru - machu picchu
Een geheime, verloren, stad uit de Inca tijd. Deze Unesco-werelderfgoedstad ligt op 2430 meter hoogte en is in 1983 uitgeroepen tot een van de Nieuwe Zeven Wonderen van de Wereld. ...lees meer>
Nazca
De plaats Nazca met 50.000 inwoners wordt in één adem genoemd met de Nazca lijnen. ...lees meer>
Titicacameer
Puno ligt aan de oevers van het Titicacameer, niet ver van de grens met Bolivia. ...lees meer>

Informatie

De accommodaties (of gelijkwaardig) die tijdens de diverse reisclassificaties voorkomen worden hieronder uitgebreid beschreven. Heb je nog vragen of specifieke wensen omtrent een accommodatie? Geef dit tijdig aan, wij houden daar graag rekening mee bij het maken van jouw persoonlijke reisvoorstel.


Vraag hier een offerte aan zodat we samen met jou de perfecte reis kunnen creëren. 


Reisklasse: Comfort

Dm Hoteles Mossone Ica - voorkant
Dm hoteles Mossone Ica
Lima - zwembad
Hotel Casa Andina Miraflores Centro
Colca - kamer
Hotel Casa Andina Standard Colca
Hotel Ferre Machu Picchu twin kamer
Hotel Ferre Machu Picchu
Hotel Hacienda Plaza de Armas double kamer
Hotel Hacienda Plaza de Armas
Hotel Los Portales Cusco - voorkant
Hotel Los Portales Cusco
Nazca - kamer
Hotel Majoro
Hotel Tierra Viva Arequipa Plaz - binnenplaats
Hotel Tierra Viva Arequipa Plaza
Pisac - binnenplaats
La Casona de Yucay