Dagen
11

“Baltische Staten Klassiek”


Klasse
Ba
Co
Lu
Pr
Cl
Eigenschappen
vanaf
€ 619
Basis
Letland - Riga
Letland - Riga
Letland - Rundale Palace
Estland - Tallinn oude stad
Estland - Stad
Estland - Stad
Letland - Sigulda - Gauja National Park
Litouwen - Klaipeda
Litouwen - Klaipeda
Litouwen - Vilnius
Litouwen - Kasteel
Letland - Liepaja - Karosta
Estland - Algemeen

Deze reis start in Riga, de hoofdstad van Letland gelegen aan de Golf van Riga (Oostzee). Riga is de grootste stad van de Baltische Staten. De natuurlijke grenzen van de oude binnenstad zijn aan de ene kant de rivier Dvina en aan de andere kant de grachten van Pilsetas. De tweede bestemming van deze reis is de hoofdstad van Estland, Tallinn! Tallinn zal je verbazen. Een compleet andere stad dan Riga, maar misschien wel nog indrukwekkender! Je vervolgt je reis naar de laatste hoofdstad welke je gaat bezoeken tijdens deze rondreis, Vilnius in Litouwen! Onderweg naar Vilnius vergeet dan zeker niet om een bezoek te brengen aan het indrukwekkende paleis van Rundale. Klaipeda is de derde stad van Litouwen en tevens de meest belangrijke havenstad. De highlights van Klaipeda bevinden zich met name aan de linkeroever van de rivier de Danės. Hier ligt namelijk het oude centrum van de stad. Je rijdt weer terug naar Letland en bezoekt de plaats Liepaja. Deze stad bestaat uit twee delen (het centrum en Karosta). Beide zijn de moeite waard om te bezoeken met voornamelijk veel gebouwen uit de Sovjet tijd in combinatie met gebouwen uit het oude Russische Rijk. Na je verblijf in Liepaja rijd je terug naar Riga waar je de laatste dag kunt relaxen of natuurlijk Riga nog verder kunt ontdekken. Alvorens je je klaar maakt voor de reis terug naar huis. 


Dag Vervoer Route Overnachting
1 - 2 Riga Riga
3 - 4 Tallinn Tallinn
5 Sigulda Sigulda
6 - 7 Vilnius Vilnius
8 Klaipeda Klaipeda
9 Liepaja Liepaja
10 Riga Riga
11 Vertrek naar huis
Dag Vervoer Route Overnachting
1 - 2 Riga Riga
3 - 4 Tallinn Tallinn
5 Sigulda Sigulda
6 - 7 Vilnius Vilnius
8 Klaipeda Klaipeda
9 Liepaja Liepaja
10 Riga Riga
11 Vertrek naar huis

Informatie

Inclusief:

  • Retourvlucht Riga in de economy klasse
  • 10 overnachtingen in Basis of Comfort accommodaties
  • Ontbijt bij alle accommodaties
  • 11 dagen autohuur categorie A, inclusief volledige verzekeringen

Exclusief:

  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Eventuele toeslag voor een upgrade van de huurauto en borg (ter plaatse betalen)
  • Plaatselijke kosten, zoals one-way kosten, tolkosten, afleveringskosten, grensovergangskosten en extra bestuurders
  • Transfers, optionele excursies, overige maaltijden, entreegelden en parkeerkosten
  • Bemiddelingskosten à € 35,00 per boeking
  • Calamiteitenfonds à €2,50 per boeking (tot 9 personen)

Niet uitvoerbaar vanaf november t/m maart.

De prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en op basis van beschikbaarheid.

Afwijkende reisduur en/of invulling

Uiteraard kunnen wij  voor jou deze individuele rondreis naar de Baltische Staten geheel op maat samenstellen. Informeer naar de vele mogelijkheden bij Best of Travel.

Via de button Offerte kun je de reis aanvragen en de wensen kenbaar maken.

Prijzen

Datum Prijs
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-apr-2021 en 30-apr-2021 € 619
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-mei-2021 en 31-mei-2021 € 669
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-jun-2021 en 15-sep-2021 € 739
Willekeurige vertrekdatum tussen: 16-sep-2021 en 31-okt-2021 € 669
Datum Prijs
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-apr-2021 en 30-apr-2021 € 669
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-mei-2021 en 31-mei-2021 € 719
Willekeurige vertrekdatum tussen: 01-jun-2021 en 15-sep-2021 € 789
Willekeurige vertrekdatum tussen: 16-sep-2021 en 31-okt-2021 € 719

Programma

Letland - Riga
Dag 1 - 2: Riga

Deze reis start in Riga, de hoofdstad van Letland gelegen aan de Golf van Riga (Oostzee). Na aankomst op de luchthaven van Riga haal je de huurauto op en kan het avontuur beginnen! Riga is de grootste stad van de Baltische Staten. De natuurlijke grenzen van de oude binnenstad zijn aan de ene kant de rivier Dvina en aan de andere kant de grachten van Pilsetas. Hierdoor is het voor toeristen makkelijk navigeren in het oude centrum waar de meeste bezienswaardigheden zijn.

Riga staat vol met indrukwekkende gebouwen in verschillende stijlen, zoals Jugendstil en Art Nouveau. De meesten staan op de Werelderfgoedlijst. De oude binnenstad wordt gekenmerkt door pleintjes, stadsparken, imposante gebouwen (zoals de St. Peters kerk en de markthallen), vele restaurants en barretjes. Het stadsdeel aan de andere kant van de rivier is minstens zo indrukwekkend. Hier kun je onder andere de oude houten arbeiderswoningen en het vrijheidsmonument bewonderen.

Je verblijft in IBIS Style hotel Riga of vergelijkbaar.
Estland - Tallinn oude stad
Dag 3 - 4: Tallinn

De tweede bestemming van deze reis is de hoofdstad van Estland, Tallinn! Een aanrader is om op de helft van je route bij Parnu een stop in te lassen. Parnu is een badplaats en bekend kuuroord in Estland. Daarnaast kent Parnu een lange geschiedenis als Hanzestad en heeft het een Middeleeuwse uitstraling.

Tallinn zal je verbazen. Een compleet andere stad dan Riga, maar misschien wel nog indrukwekkender! Tallinn ligt aan een baai van de Finse Golf en is iets moderner te noemen, dan de andere twee hoofdsteden van de Baltische Staten. Ook zal je opvallen dat de taal meer Scandinavische invloeden heeft, waar het in de andere landen meer op Russisch en Pools lijkt. Tallinn heeft twee verschillende delen, de moderne stad en de historische binnenstad. Je betreedt het oude centrum via de hoofdingang met twee indrukwekkende Middeleeuwse torens. Het toerisme is de laatste jaren sterk gegroeid, waardoor er veel gezellige terrassen in de Middeleeuwse straten en pleintjes te vinden zijn. De meeste gebouwen in de oude stad zijn gebouwd in de 13e en 14e eeuw. Het stadhuisplein en de Nevski kathedraal en het fort van Toompea zijn aanraders om te bezoeken. Vanaf de bovenstad heb je een mooi uitzicht! Buiten het oude centrum is een bezoek aan het Kadriorg Paleis een aanbeveling.

Je verblijft in Hotel Pirita Spa of vergelijkbaar.
Letland - Algemeen - Gauja
Dag 5: Sigulda

Vandaag staat de prachtige historische stad Sigulda (in Letland) op de planning. Sigulda ligt middenin het Nationale Park Gauja op ongeveer 50 km van Riga. Een bekende attractie is de ruïne van de middeleeuwse burcht Turaida. Vanuit de toren heb je een panoramisch uitzicht over het oude kasteel en het natuurpark. Tussen Sigulda en Turaida bevindt zich de grootste grot van de Baltische landen, de Gutmans grot. Hier zijn inscripties uit de 17e eeuw te zien. De grot wordt verbonden met Sigulda door middel van een kabelbaan. Een andere aanbeveling is een bezoek aan het Middeleeuwse dorp Cecis.

Je verblijft in Villa Alberta of vergelijkbaar.
Litouwen - Vilnius
Dag 6 - 7: Vilnius

Je vervolgt je reis naar de laatste hoofdstad welke je gaat bezoeken tijdens deze rondreis, Vilnius in Litouwen! Onderweg naar Vilnius vergeet dan zeker niet om een bezoek te brengen aan het indrukwekkende paleis van Rundale. Vilnius was een aantal jaar geleden nog onbekend als toeristische bestemming, maar de afgelopen jaren ontwikkeld het toerisme hier sterk. Het historische centrum staat, net als de andere twee hoofdsteden, op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In het historische centrum kun je bijzondere gebouwen bewonderen, veelal in Gotische en Barok stijl. In de straten en aan de sfeervolle pleinen van het oude centrum tref je veel restaurantjes aan. Overige bezienswaardigheden zijn onder andere het KGB museum en het Paleis van de Groothertog. Op ongeveer 30 minuten rijden van Vilnius kun je een bezoek brengen aan het kasteel van Trakai. Een indrukwekkend middeleeuws kasteel gelegen op een klein eiland. Een ander uitstapje buiten de stad is Belmontas. Gelegen in een natuurrijke omgeving en je kunt er traditionele gerechten proeven!

Je verblijft in IBIS Style hotel Vilnius of vergelijkbaar.
Litouwen - Klaipeda
Dag 8: Klaipeda

Vandaag vertrek je naar Klaipeda en is het een aanrader om via het stadje Kaunas te rijden. Kaunas wordt vaak ook wel museumstad genoemd vanwege het grote aanbod aan diverse musea. Bezoek ook zeker het middeleeuwse stadscentrum en de boulevard, deze zijn in 2016 volledig gerenoveerd en zeker de moeite waard. Een ander must see is het kasteel wat zich hier bevindt, dit is het oudste kasteel van Lithouwen.

Klaipeda is de derde stad van Litouwen en tevens de meest belangrijke havenstad. In de tweede wereldoorlog werd de haven door de Duitsers gebruikt als basis voor onderzeeërs. De highlights van Klaipeda bevinden zich met name aan de linkeroever van de rivier de Danės. Hier ligt namelijk het oude centrum van de stad. Bezoek ook het het centraal gelegen Theaterplein waar je vanaf een van de gezellige terrasjes uitzicht hebt op het symbool van de stad: de Simon Dachfontein. Maak ook zeker een wandeling via smalle kronkelende straatjes naar de grote zeehaven. Je komt dan langs de overblijfselen van het middeleeuwse Kasteel van Klaipeda. Onder de kasteelmuren is voortaan een museum gevestigd waar je meer te weten komt over de geschiedenis van het kasteel en de stad.

Je verblijft in IBIS Style hotel Klaipeda of vergelijkbaar.
Letland - Liepaja - Karosta
Dag 9: Liepaja

Je rijdt weer terug naar Letland en bezoekt de plaats Liepaja. Deze stad bestaat uit twee delen (het centrum en Karosta). Beide zijn de moeite waard om te bezoeken met voornamelijk veel gebouwen uit de Sovjet tijd in combinatie met gebouwen uit het oude Russische Rijk. De militaire gevangenis van Karosta is tegenwoordig de populairste toeristische attractie van Liepaja en zelfs van West-Letland. Liepaja wordt ook wel de stad van de kunstenaars en bohemiens genoemd. Het is een zeer verrassende stad met sierlijke houten gebouwen en art nouveau vakantiehuizen. Er zijn volop leuke eettentje en cafés.

Je verblijft in Hotel Liva of vergelijkbaar.
Letland - Rundale Palace
Dag 10: Riga

Na je verblijf in Liepaja rijd je terug naar Riga waar je de laatste dag kunt relaxen of natuurlijk Riga nog verder kunt ontdekken.

Je verblijft in Hotel Janne of vergelijkbaar.
Letland - Riga
Dag 11: Vertrek naar huis

Helaas is het einde van deze mooie reis alweer aangebroken. Je brengt de huurauto terug naar de luchthaven waarna de terugvlucht zal plaatsvinden. Droom nog lekker weg van al deze mooie plekjes!

Letland - Riga
Dag 1 - 2: Riga

Deze reis start in Riga, de hoofdstad van Letland gelegen aan de Golf van Riga (Oostzee). Na aankomst op de luchthaven van Riga haal je de huurauto op en kan het avontuur beginnen! Riga is de grootste stad van de Baltische Staten. De natuurlijke grenzen van de oude binnenstad zijn aan de ene kant de rivier Dvina en aan de andere kant de grachten van Pilsetas. Hierdoor is het voor toeristen makkelijk navigeren in het oude centrum waar de meeste bezienswaardigheden zijn.

Riga staat vol met indrukwekkende gebouwen in verschillende stijlen, zoals Jugendstil en Art Nouveau. De meesten staan op de Werelderfgoedlijst. De oude binnenstad wordt gekenmerkt door pleintjes, stadsparken, imposante gebouwen (zoals de St. Peters kerk en de markthallen), vele restaurants en barretjes. Het stadsdeel aan de andere kant van de rivier is minstens zo indrukwekkend. Hier kun je onder andere de oude houten arbeiderswoningen en het vrijheidsmonument bewonderen.

Je verblijft in Hotel Bellevue of vergelijkbaar.
Estland - Tallinn oude stad
Dag 3 - 4: Tallinn

De tweede bestemming van deze reis is de hoofdstad van Estland, Tallinn! Een aanrader is om op de helft van je route bij Parnu een stop in te lassen. Parnu is een badplaats en bekend kuuroord in Estland. Daarnaast kent Parnu een lange geschiedenis als Hanzestad en heeft het een Middeleeuwse uitstraling.

Tallinn zal je verbazen. Een compleet andere stad dan Riga, maar misschien wel nog indrukwekkender! Tallinn ligt aan een baai van de Finse Golf en is iets moderner te noemen, dan de andere twee hoofdsteden van de Baltische Staten. Ook zal je opvallen dat de taal meer Scandinavische invloeden heeft, waar het in de andere landen meer op Russisch en Pools lijkt. Tallinn heeft twee verschillende delen, de moderne stad en de historische binnenstad. Je betreedt het oude centrum via de hoofdingang met twee indrukwekkende Middeleeuwse torens. Het toerisme is de laatste jaren sterk gegroeid, waardoor er veel gezellige terrassen in de Middeleeuwse straten en pleintjes te vinden zijn. De meeste gebouwen in de oude stad zijn gebouwd in de 13e en 14e eeuw. Het stadhuisplein en de Nevski kathedraal en het fort van Toompea zijn aanraders om te bezoeken. Vanaf de bovenstad heb je een mooi uitzicht! Buiten het oude centrum is een bezoek aan het Kadriorg Paleis een aanbeveling.

Je verblijft in Hotel Ulemiste of vergelijkbaar.
Letland - Algemeen - Gauja
Dag 5: Sigulda

Vandaag staat de prachtige historische stad Sigulda (in Letland) op de planning. Sigulda ligt middenin het Nationale Park Gauja op ongeveer 50 km van Riga. Een bekende attractie is de ruïne van de middeleeuwse burcht Turaida. Vanuit de toren heb je een panoramisch uitzicht over het oude kasteel en het natuurpark. Tussen Sigulda en Turaida bevindt zich de grootste grot van de Baltische landen, de Gutmans grot. Hier zijn inscripties uit de 17e eeuw te zien. De grot wordt verbonden met Sigulda door middel van een kabelbaan. Een andere aanbeveling is een bezoek aan het Middeleeuwse dorp Cecis.

Je verblijft in Ezeri Spa Hotel of vergelijkbaar.
Litouwen - Vilnius
Dag 6 - 7: Vilnius

Je vervolgt je reis naar de laatste hoofdstad welke je gaat bezoeken tijdens deze rondreis, Vilnius in Litouwen! Onderweg naar Vilnius vergeet dan zeker geen bezoek te brengen aan het indrukwekkende paleis van Rundale. Vilnius was een aantal jaar geleden nog onbekend als toeristische bestemming, maar de afgelopen jaren ontwikkeld het toerisme hier sterk. Het historische centrum staat, net als de andere twee hoofdsteden, op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In het historische centrum kun je bijzondere gebouwen bewonderen, veelal in Gotische en Barok stijl. In de straten en aan de sfeervolle pleinen van het oude centrum tref je veel restaurantjes aan. Overige bezienswaardigheden zijn onder andere het KGB museum en het Paleis van de Groothertog. Op ongeveer 30 minuten rijden van Vilnius kun je een bezoek brengen aan het kasteel van Trakai. Een indrukwekkend middeleeuws kasteel gelegen op een klein eiland. Een ander uitstapje buiten de stad is Belmontas. Gelegen in een natuurrijke omgeving en je kunt er traditionele gerechten proeven!

Je verblijft in Hotel Conti of vergelijkbaar.
Litouwen - Klaipeda
Dag 8: Klaipeda

Vandaag vertrek je naar Klaipeda en is het een aanrader om via het stadje Kaunas te rijden. Kaunas wordt vaak ook wel museumstad genoemd vanwege het grote aanbod aan diverse musea. Bezoek ook zeker het middeleeuwse stadscentrum en de boulevard, deze zijn in 2016 volledig gerenoveerd en zeker de moeite waard. Een ander must see is het kasteel wat zich hier bevindt, dit is het oudste kasteel van Lithouwen.

Klaipeda is de derde stad van Litouwen en tevens de meest belangrijke havenstad. In de tweede wereldoorlog werd de haven door de Duitsers gebruikt als basis voor onderzeeërs. De highlights van Klaipeda bevinden zich met name aan de linkeroever van de rivier de Danės. Hier ligt namelijk het oude centrum van de stad. Bezoek ook het het centraal gelegen Theaterplein waar je vanaf een van de gezellige terrasjes uitzicht hebt op het symbool van de stad: de Simon Dachfontein. Maak ook zeker een wandeling via smalle kronkelende straatjes naar de grote zeehaven. Je komt dan langs de overblijfselen van het middeleeuwse Kasteel van Klaipeda. Onder de kasteelmuren is voortaan een museum gevestigd waar je meer te weten komt over de geschiedenis van het kasteel en de stad.

Je verblijft in Hotel Euterpe of vergelijkbaar.
Letland - Liepaja - Karosta
Dag 9: Liepaja

Je rijdt weer terug naar Letland en bezoekt de plaats Liepaja. Deze stad bestaat uit twee delen (het centrum en Karosta). Beide zijn de moeite waard om te bezoeken met voornamelijk veel gebouwen uit de Sovjet tijd in combinatie met gebouwen uit het oude Russische Rijk. De militaire gevangenis van Karosta is tegenwoordig de populairste toeristische attractie van Liepaja en zelfs van West-Letland. Liepaja wordt ook wel de stad van de kunstenaars en bohemiens genoemd. Het is een zeer verrassende stad met sierlijke houten gebouwen en art nouveau vakantiehuizen. Er zijn volop leuke eettentje en cafés.

Je verblijft in Amrita Europa Hotel of vergelijkbaar.
Letland - Rundale Palace
Dag 10: Riga

Na je verblijf in Liepaja rijd je terug naar Riga waar je de laatste dag kunt relaxen of natuurlijk Riga nog verder kunt ontdekken.

Je verblijft in Hotel Monika of vergelijkbaar.
Letland - Riga
Dag 11: Vertrek naar huis

Helaas is het einde van deze mooie reis alweer aangebroken. Je brengt de huurauto terug naar de luchthaven waarna de terugvlucht zal plaatsvinden. Droom nog lekker weg van al deze mooie plekjes!

Foto's & films

Litouwen - Kasteel
Baltische Staten - Impressie
Slideshow Bekijken
Litouwen - Klaipeda
Baltische Staten Klassiek
Slideshow Bekijken

Informatie

Hieronder vind je algemene informatie over alle regio's die in de reis voorkomen.

Regio-info

Landen
Litouwen - Kasteel
De Baltische Staten liggen in oost Europa. De landen Estland. Letland en Litouwen behoren tot deze regio. Deze landen zijn goed individueel te bereizen en met elkaar te combineren. ...lees meer>
Regio's
Estland - Algemeen
Estland is onderdeel van de Baltische Staten en wordt ook wel Estonia genoemd. Het land is het meest noordelijk gelegen en is het kleinste land van de Baltische Staten. ...lees meer>
Letland - Algemeen
Letland is de middelste van de Baltische staten, gelegen tussen Litouwen en Estland. Het land telt ruim 2 miljoen inwoners. De hoofdstad van Letland is Riga met ongeveer 700.000 inwoners. ...lees meer>
Litouwen - Kasteel
Litouwen is het grootste land van de drie Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen. Litouwen is het geografische middelpunt van Europa. ...lees meer>
Steden
Litouwen - Klaipeda
Klaipeda is de derde stad van Litouwen en tevens een belangrijke havenstad. Vroeger werd de haven door de Duitsers gebruikt als basis voor hun onderzeeërs. ...lees meer>
Letland - Liepaja - Karosta
Liepaja is gelegen in het zuidwesten van Letland en is een belangrijke havenstad. De stad beschikt over een commerciële haven met verbindingen naar Zweden en Duitsland, ...lees meer>
Letland - Riga
Riga ligt in het Noorden van Letland en is de hoofdstad van het land. In deze stad zijn Russische invloeden nog sterk aanwezig. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in de oude binnenstad. ...lees meer>
Letland - Sigulda - Gauja National Park
Sigulda is een historische stad in het Noorden van Letland. De stad is gelegen aan de rivier de Gauja en is ook de belangrijkste toegangspoort tot het Gauja Nationaal Park. ...lees meer>
Estland - Tallinn oude stad
Tallinn is de hoofdstad van Estland en heeft twee totaal verschillende delen. Vanalinn is de historische binnenstad van Tallinn. ...lees meer>
Litouwen - Vilnius
Vilnius is de hoofdstad van Litouwen. De stad heeft met name historische bouwwerken en andere bezienswaardigheden. Een prachtige plek voor elke liefhebber van architectuur. ...lees meer>

Informatie

De accommodaties (of gelijkwaardig) die tijdens de diverse reisclassificaties voorkomen worden hieronder uitgebreid beschreven. Heb je nog vragen of specifieke wensen omtrent een accommodatie? Geef dit tijdig aan, wij houden daar graag rekening mee bij het maken van jouw reisvoorstel.


Reisklasse: Basis

Hotel Janne - Kamer
Hotel Janne
Hotel Liva - Restaurant
Hotel Liva
Hotel Pirita Spa - Aanzicht
Hotel Pirita Spa
IBIS Style hotel Klaipeda - Aanzicht
IBIS Style hotel Klaipeda
IBIS Style hotel Riga - Kamer
IBIS Style hotel Riga
Ibis Style Vilnius - guest room
IBIS Style hotel Vilnius
Villa Alberta - Kamer
Villa Alberta

Reisklasse: Comfort

Amrita Europa Hotel - Restaurant
Amrita Europa Hotel
Ezeri Spa Hotel - Kamer
Ezeri Spa Hotel
Hotel Bellevue - Kamer
Hotel Bellevue
Hotel Conti - room
Hotel Conti
Hotel Euterpe - Aanzicht
Hotel Euterpe
Hotel Monika - Aanzicht
Hotel Monika
Hotel Ulemiste - Kamer
Hotel Ulemiste