Victoria Watervallen

De meest bekende en drukst bezochte bezienswaardigheid van Zimbabwe zijn de Victoria Watervallen. Deze watervallen staan op de werelderfgoedlijst en zijn gelegen in de rivier 'de Zambezi' op de grens van Zimbabwe met Zambia. De Victoria watervallen bestaan feitelijk uit vijf verschillende watervallen. Vier watervallen liggen in Zimbabwe: The Devil's Cataract, Main Falls, Rainbow Falls en Horseshoe Falls. De vijfde waterval, The Eastern Cataract, ligt in Zambia. Het is mogelijk de watervallen in beide landen te bezoeken, maar ook om op één dag een combinatie te maken. In totaal vormen de Victoria Watervallen een watergordijn van 100 meter hoog en 1708 meter breed.
Ze zijn samen de breedste watervallen van heel Afrika! Leuk om te weten is dat je hier ook kunt raften of kanoën vanwege de stroming van de Zambezi rivier.
Wanneer je op zoek bent naar de ultieme adrenaline rush dan is een bungeejump van de 111 meter hoge brug een goede optie! Deze bungeejump behoort tot een van de mooiste van de wereld vanwege de prachtige omgeving! De naam van de watervallen is tot stand gekomen door Dr. Livingstone die de watervallen naar de koningin van het Verenigd Koninkrijk heeft vernoemd. De lokale bevolking heeft de watervallen daarentegen de naam ‘Mosi-oa-Tunya’ gegeven.


Victoria Falls